3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Üniversitede kavga: 1 asker ağır yaralı

Kocaeli Üniversitesi Bahar Şenliği’nin son gününde "Bulutsuzluk Özlemi Konseri" esnasında Deniz Gezmiş’in posterini asan bir grup ile jandarma arasında çıkan arbedede 1 asker ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, jandarma, konser alanı yanında bulunan inşaat sahasında poster asmak isteyen gençleri göz altına almak istedi. Öğrenciler jandarmaya taşla cevap verince kısa süreli bir arbede yaşandı.

Arbedeyi önlemek isteyen jandarma havaya ateş açtı. Olaylar esnasında çok sayıda asker çeşitli yerlerinden yaralanırken 1 asker başından aldığı kurşun yarası ile ağır yaralandı.

Yaralı Asker ilk olarak Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken buradan GATA’ya sevk edildi.
Yaralı askerin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri olay sonrası 6 öğrenciyi göz altına alırken olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

Öte yandan, olayla ilgili olarak, bir grup öğrenci basın açıklaması düzenledi. İzmit Belediye Binası önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, Fethiye Caddesi’nden Eğitim Sen Kocaeli İl Binasına kadar izinsiz olarak yürüdü. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün müdahale etmediği yürüyüşte öğrenciler, alkışlar eşliğinde üniversite yönetimi ve jandarmayı protesto etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 16:59:57
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 17:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?