5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Üniversitelilerin otobüs çilesi

ÜNİVERSİTELİLERİN OTOBÜS ÇİLESİ

Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler, otobüslerin az olmasından dolayı İzmit merkeze gitmek için büyük sıkıntılar yaşıyor.

55 bin öğrenci kapasitesi ile Türkiye'nin öğrenci yoğunluğu bakımından en kalabalık üniversitelerinden biri olan Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu'nda eğitim gören öğrencilerin 2010- 2011 öğretim yılında ulaşımla başı dertte. Bilhassa sabah ve öğle saatlerinde İzmit ve çevresine giden otobüslerin azlığı sebebiyle duraklarda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi ve Uygulama Hastanesi'nin de aynı kampusta bulunmasından dolayı hastanede tedavi olan hastalar da kalabalık otobüslerde yer bulmaya çalışıyor.

Büyük kısmı kooperatiflerce sağlanan ulaşımda saatte bir kaldırılan belediye otobüsleri yetersiz kalıyor. Dersten çıktıktan sonra yorgun olan öğrenciler otobüs sırası beklemekten şikayetçi. Otobüslere binebilmek için uzun süre bekleyen öğrenciler, balık istifi halinde otobüse bindikten sonra da ayakta yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

ÜNİVERSİTELİLERİN OTOBÜS ÇİLESİ
ÜNİVERSİTELİLERİN OTOBÜS ÇİLESİ
ÜNİVERSİTELİLERİN OTOBÜS ÇİLESİ
ÜNİVERSİTELİLERİN OTOBÜS ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 17:23:00
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 17:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?