8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Ünlü yönetmen gözaltına alındı

Ünlü yönetmen, hakkında çıkan yakalama kararının ardından film setinde gözaltına alındı.

Ünlü yönetmen Ezel Akay, ortağı olduğu film şirketinin iflasını vermediği için hakkında çıkan yakalama kararının ardından film setinde gözaltına alındı.

Yönetmen Ezel Akay, ortağı olduğu İFR A.Ş.'nin iflasını vermediği için hakkında İstanbul 8. İcra Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

Akay, Hapishane filminin çekimleri için bulunduğu Kocaeli'de, İl Asayiş Şubesi ekipleri tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi. Kocaeli Adliyesi'nde ifade veren Ezel Akay serbest bırakıldı.

Adliyeye giriş ve çıkışında arka kapıyı kullanan ünlü yönetmen gazetecilere görüntü vermedi.

Yüzlerce reklam filmine imza atan Ezel Akay sinemadaki kariyerine de 1996 yılından bu yana devam ediyor. 1996 yılında Derviş Zaim ile "Tabutta Rövaşata" filminin yapımcılığını üstlenen Akay, 2004 yılında başrollerini Haluk Bilginer, Özcan Deniz ve Demet Akbağ'ın paylaştıkları, Levent Kazak'ın senaryosunu yazdığı, "Neredesin Firuze" isimli ilk uzun metrajlı sinema filmini çekti.

Son on yılın unutulmazlarından "İş Bankası-Sağduyu", "İş Bankası-Atatürk", "Telsim-Çıldıran Müdür" filmlerinin ve son dönemde de "Kredi Kart-Migros", "Mio-Türkiye'ye Doğan Temizlik Güneşi", "Pimapen" ve "Microsoft-Korsan Yazılım" gibi son dönem filmlerinin de yer aldığı 500'den fazla reklam filmine yönetmen olarak imza attı.

Son olarak 20 Kasım 2009 tarihinde vizyona girecek olan son filmi 7 Kocalı Hürmüz'in çekimlerini bitiren Akay şu sıralar Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinin yönetmenliğini yapıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 15:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?