30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Üsküdar Faciası törenle anıldı

1 Mart 1958 yılında İzmit - Karamürsel arasında çalışan Üsküdar vapurunun fırtınaya tutularak batması sonucu boğularak ve donarak ölen 270 şehit için dün Karamürsel’ de anma töreni yapıldı.

Karamürsel Belediye Başkanlığının düzenlediği Üsküdar Faciası Şehitlerini anma töreni dün saat 13.00 de Karamürsel Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. 

Törene Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Başkan Yardımcısı, Erdoğan Özdemir, Dereköy Belediye Başkanı Ali Kocabıçak, Yalakdere Belediye Başkanı Osman Özçiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören, İlçe Müftüsü Abdulcelil Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi ilçe başkanları, dernek ve oda başkanları, daire müdürleri, ilçe halkı ve bu faciada yakınlarını kaybeden vatandaşlar katıldı.

Anma töreni, Karamürsel Belediye Kültür Merkezinde Üsküdar Faciası hakkında bilgiler verilmesiyle başladı. Daha sonra Karamürsel Müftülüğüne bağlı din görevlileri Kuran-ı Kerim okudular. 

Yapılan duanın ardından anma törenine katılan Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve diğer katılımcılar Üsküdar Deniz Faciası ile ilgili belgeselin sinevizyon gösterimini izlediler.

 Kaymakam Mangaloğlu, Başkan yıldırım ve diğer katılımcılar daha sonra vapur iskelesinden denize çiçek bırakarak Üsküdar deniz faciasında ölenlerin ruhunu şad ettiler. 

Anma öreni sonrası Karamürsel Belediyesi tarafından anma törenine katılan ve ilçe halkına irmik helvası ikram edildi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 00:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?