3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Uzanlar'ın fabrikası satıldı

Uzanlar’a ait olan ve İmar Bankası’nın borçları nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Standart Alüminyum Fabrikası, bugün düzenlenen ihale ile Kibaroğlu Holding kuruluşu Assan Galvaniz Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından satın alındı.

Kocaeli’nin Gebze İlçesi Dilovası Beldesi Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Uzan ailesine ait Standart Alüminyum Fabrikası için bugün fabrikada TMSF tarafından ihale düzenlendi. Uzanlara ait İmar Bankası’nın borçlarına karşılık TMSF tarafından el konulan fabrika, 54 milyon 254 bin 550 YTL muhammen bedel ile satışa çıkarıldı. 20 firmanın başvurmasına rağmen, gerekli teminatı yatıran 5 firmanın katıldığı ihale ise oldukça çekişmeli geçti.

Fon Finansal Kiralama A.Ş’nin (FFK) bir yatırımcı adına katıldığı ihalede, Şahinler Metal Tic. A.Ş., Diler Demir Endüstri Tic. A.Ş., Şerafettin Dinçer ile Assan Galvaniz Sanayi ve Ticaret A.Ş yetkilileri, fabrikayı satın almak için kıyasıya mücadele etti. Mehmet Vazlantıoğlu’nun yönettiği ihalede FFK ile Assan Galvaniz Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri arasında sıkı bir fiyat arttırımı yaşanırken, FFK’nın 62 milyon 600 bin YTL fiyat vermesi üzerine 62 milyon 750 bin YTL’ye kadar çıkan Assan Galvaniz Sanayi ve Tic. A.Ş, Standart Alüminyum Fabrikası’nın yeni sahibi oldu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 16:54:27
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 16:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?