2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Vakıflar'dan restorasyon hamlesi

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Bursa'da geçen yıl yaklaşık 2 milyon YTL'lik harcamayla 10 eski eseri restore ederken, bu sene 4,5 milyon YTL'lik kaynakla 10 tarihi mekanı daha onaracak.


Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü geçen yıl birçok unutulmaya yüz tutmuş tarihi eseri gün ışığına çıkarttı. 35 eski eserin röleve, restitüsyon, restorasyon projesini 690 bin YTL bedelle hazırlatan Vakıflar Bölge Müdürlüğü, bu yıl 25 adet eski eserin daha projesini hazırlatacak.

Vakıflar ayrıca geçen yıl Bursa, Kocaeli, Bilecik, Sakarya, Yalova gibi illerde, Hançerli, Emirsultan hamamları ve Hüdavendigar Camii gibi tarihi mekanın bulunduğu 10 eski eserin restorasyonunu yaklaşık 1 milyon 800 bin YTL harcayarak tamamladı.

Bu yıl ise yapımı geçen yıldan devam eden ve yeni sözleşmesi yapılan 10 adet eski eser, 4 milyon 330 bin, 500 YTL bedelle restore edilecek. Restorasyonu devam eden Karaca Ahmet Paşa Kervansarayı, Hersekzade Camii, Ayasofya Camii (Kilisesi), Şağbani Tekkesi, Seyid-i Nasr Türbesi'nin, yaz aylarında tamamlanması beklenirken, Veled-i Enbiya Camii, Issız Han, Yarhisar Cami ve Hamamı, Sinanpaşa Medresesi ve imareti ile Gölyazı Camii ve Hamamı'nın önümüzdeki günlerde restorasyonuna başlanacak.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 17:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?