6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Vali'den sağduyu çağrısı

VALİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, yaklaşan genel seçimler öncesi seçim güvenliği konusunda toplumun her kesimini sağduyuya davet etti.

Valilik 100. Yıl Toplantı Salonun'nda gerçekleşen basın toplantısına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, İl Jandarma Komutanı Uğur Dilbaz ve basın mensupları katıldı. Öncelikle bütün seçmenlerden 12 Haziran'da sandık başına gitmelerini isteyen Ercan Topaca, "Bütün seçmenlerin oy kullanabilmelri için gerekli tedbirleri aldık. Şuan ilimizde 13 bin civarında kimliğinde TC kimlik numarası yazmayan vatandaş var. Nüfus Müdürlükleri bu işlemi yapabilmek için hafta sonu dahil hizmet veriyor" dedi.

Gölcük'te yaşanan olayları vurgulayarak hassas bir dönemden geçildiğini söyleyen Vali Topaca, vatandaşlardan tahriklere gelmemelerini istedi. Gölcük'te herhangi bir yasa dışı afiş asılmadığını söyleyen Kocaeli Valisi, "Bütün siyasi partiler seçim bürosu açabilir. Oradaki olaylarda vatandaşlar tahrik edildi. Önümüzdeki süreçte bu tür durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Vatandaşlardan asılsız haberlere ve tahriklere kulak asmamalarını istiyorum" dedi. Öte yandan Vali Topaca sosyal paylaşım sitelerini de, asılsız haberlerin dolaşımını yapmakla suçladı.

VALİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ SAĞDUYU ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2011 Cuma 12:41:00
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 23:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?