3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Valilik Kaymakam'a sahip çıktı

Kocaeli Valiliği, geçtiğimiz hafta intihar eden Karamürsel İlçesi Kaymakamı İsmail Aka hakkında çıkan, kamu parasını kullandığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Kocaeli Valisi Erdal Ata’nın imzasını taşıyan açıklamada, Karamürsel Kaymakamı İsmail Aka’nın intihar etmesinden sonra ortaya çıkan, Aka’nın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait bir miktar parayı kullandığına yönelik iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

çıklamada, İsmail Aka’nın ölmeden önce kaleme aldığı mektubunda halen tutuklu olarak yargılanan kişilere bir seferinde 6 milyar lira, bir seferinde de 3 milyar lira olmak üzere toplam 9 milyar lira verdiğini, bunun 3 milyar 800 milyon lirasını geri aldığını belirttiği, basında yer alan haberler üzerine yapılan ön araştırmada ne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ne de kamuya ait herhangi bir paranın bu şekilde harcandığını doğrulayan bir bulgu ve belgeye raslanmadığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca Kaymakam Aka’nın hayatı boyunca dürüstlüğü ile amirlerince takdir edilen bir insan olduğu ve onurunu korumak düşüncesiyle intihar ettiği vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 16:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?