5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Vatandaşın arazisine temel atıldı

Kocaeli Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü'nün, mülkiyeti vatandaşlara ait olan arsaların üzerine okul yaptırdığı ileri sürüldü.

Kocaeli Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü, Gebze ilçesinde Barış Mahallesi'ndeki Kristal Blokları'nın yanında bulunan 6 bin 377 dönüm arsa üzerine okul yaptırmaya başladı. Binanın, sahiplerine sorulmadan çok hisseli arsanın üzerine inşa edildiği ileri sürüldü. 24 derslikli okulun kendi arsaları üzerine yapıldığını belirten vatandaşlar isyan etti. Bölgede 100 metrekarenin üstünde çok sayıda vatandaşın arsasının olduğu öğrenildi.

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan'ın da katıldığı temel atma töreni, kendi arazileri üzerinde okul inşaatı yapıldığını söyleyen vatandaşların tepkisine sebep oldu. Yaklaşık 250 metrekare arası bulunan Embiya Erbay adlı hak sahibi, "Benim yerimi rızam olmadan nasıl alıp üzerine okul yapmaya başlayabilirler? Devlet benim hakkımı gasp mı ediyor? Hiç olmazsa nezaketen sorulur; burası sizin ama biz üzerine okul yapmayı düşünüyoruz. Bunu diyen dahi yok. Dişimizden, tırnağımızdan artırıp 200 metrekare arsa aldık, onu da elimizden almaya çalışıyorlar" iddiasında bulundu.

Okul temelinin atıldığı bölgede 3 ayrı noktada 150 metrekare arsası bulunan Nuriye Yazıcı ise, "Bu adamlar şaşırmış herhalde. Böyle bir şey olabilir mi? Kimin arsasını kimin elinden alıyorsunuz? Vatandaşın arsası gasp edilerek okul yapılıyor. Bu şekilde yapılan okuldan ne hayır gelir?" ifadelerini kaydetti.

Kocaeli İl Özel İdaresi Daire Başkanı Murat Ustaoğlu ise temeli atılan okulun arsasının vatandaşlara ait olduğunu sonradan öğrendiklerini söyledi. Ustaoğlu, "Biz de durumdan sonradan haberdar olduk. Bize arsayı Gebze İlçe Milli Eğitim verdi. Biz de İl Özel İdaresi olarak ihaleyi yaptık. Temel atıldıktan sonra arsanın bir kısmının vatandaşlara ait olduğunu öğrendik" dedi.

Ustaoğlu, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün vatandaşın arsasının üzerine okul yapılması için Kocaeli İl Özel İdaresi'ne başvurmasının büyük bir hata olduğunu ifade ederek, "Arsaların vatandaşlara ait olduğunu bilseydik kesinlikle ihalesini yapmazdık. Bunun telafisini artık nasıl yapacaksa Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapacak" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 13:07:02
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 13:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?