2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

'Venedik' dedi ailesine kavuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi'nde hafıza kaybı olan ve Erzurumlu olduğu öğrenilen yaşlı adamın "Venedik" demesi üzerine, ildeki Venedik mezrasında yaşadığı tespit edilen ailesine ulaşıldı. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılında hizmete açtığı Barınma Merkezi, yardıma muhtaç, kimsesiz vatandaşlara umut ışığı oluyor. Bir ihbar üzerine Bekirpaşa'da bir barakada yaşamını sürdüren kimsesiz bir şahsa sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi, yaşlı adamın hemen hastanede tedavi altına alınmasını sağladı. Tedavisinin ardından Barınma Merkezi'ne alınan vatandaşın ailesi araştırılmaya başlandı. Kimliği olmayan ve isminin Ürgün Filiz olduğu öğrenilen vatandaşın Erzurum Çat doğumlu olduğu anlaşıldı. 

Hafıza kaybı ve psikolojik sorunları olan vatandaşın isminin Halil Bayrak olduğu ve yaklaşık 30 senedir kayıp olduğu tespit edildi. 

Barınma Merkezi Müdürü Ali Rıza Gönen, Halil Bayrak ile her konuşmada bir ipucu aradıklarını belirterek, "Yaşadığı barakada kendisine yardım eden esnafla konuştuk. Herkese uzaylı olduğunu söylemiş. Dolayısıyla kimse nereli olduğunu bilmiyordu. 'Venedik' sözünden Bardakçı köyünün Venedik mezrasında yaşadığını öğrendik. Ardından zaman kaybetmeden ailesine ulaştık. Yanlışlık olmaması için her türlü araştırmayı yaparak ailesini Kocaeli'ne çağırdık" dedi. 

Barınma Merkezi'ndeki buluşma anında duygu dolu anlar yaşandı. Kardeşleri, ağabeyi, amcası ve yeğeni, Halil Bayrak'ı görür görmez bağrına bastı. Amca Kemal Bayrak, yıllardır kendisinden haber alamadıklarını söyleyerek, "Halil askerliğini yaptıktan sonra evden kaçmaya başladı. En son ayrılışında kendisinden haber alamadık. Ümidimizi kesmiştik. Bizi tekrar kavuşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Allah razı olsun" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?