2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Yabani otlar bir can adı

Körfez ilçesinde konservesini yaptıkları yabani otu yiyen 1 kişi hayatını kaybederken, aynı aileden 3 kişi de yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi Gönül Sokak'ta oturan Mehmet Şerif Sarıtaş, memleketleri Ağrı'dan halk arasında "çakşur" olarak bilinen çakşır otundan getirtip konservesini yaptırdı. Aile üyeleri 20 Ağustos tarihinde konservelerin birini açarak yedi. Otu yedikten bir süre sonra zehirlenme belirtileri gösteren Cuma (65), İpek (60), Mehmet Şerif (31) ve Mehmet Emin Sarıtaş (29), Körfez Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı. Serum tedavisinin ardından evlerine giden aile fertleri, 4 gün sonra tekrar fenalaştı. Yabani ottan zehirlenen 4 kişi, Körfez Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Mehmet Şerif Sarıtaş, 20 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini önceki gün kaybetti. Sarıtaş'ın cenazesi, Yavuz Sultan Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Körfez Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde durumu ağırlaşan Cuma Sarıtaş İstanbul Özel Sema Hastanesi'ne kaldırılırken, Mehmet Emin Sarıtaş ve İpek Sarıtaş'ın durumlarının da ağır olduğu öğrenildi. Ailenin, tam kapanmayan konserve kapağı yüzünden zehirlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Oğuzhan Değirmencioğlu, "Aile, hastanemize normal gıda zehirlenmesi şikayetiyle geldi. Kendilerine zehirlenmelerde uygulanan gerekli müdahale yapıldıktan sonra iyi hissettiklerini söyleyince evlerine gönderildiler. Tekrar fenalaştıklarında hastanemizin ambulansıyla Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldılar. Aile bireylerinin durumlarını devamlı kontrol ettik. Yedikleri şey oldukça zehirli bir madde. Tıp fakültesinde bile teşhis konmamış" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 11:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?