8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

'Yan baktın' kavgası kanlı bitti

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir kafede, dört kişi arasında çıkan bıçaklı kavgada yaralanan 3 kişiden biri hastanede yaşamını yitirdi. Olayın faili olarak yakalanan Aşkın Emre D, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

'YAN BAKTIN' DEYİP TARTIŞTILAR

Karabaş Mahallesindeki Carmen Cafe'de oturan Oğuzhan Ölçer (20) ve Furkan Erginalp (20), iddiaya göre yoldan geçen Emrah Öz (26) ve Aşkın Emre D ile yan bakma meselesi nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle birlikte Aşkın Emre D, üzerindeki bıçakla Furkan Enginalp'in boğazını kesti, Oğuzhan Ölçer'i de çeşitli yerlerinden yaraladı. Kavga ettiği için Emrah Öz'e de kızan Aşkın Emre D, onu da bıçakladı ve hızla olay yerinden kaçtı.

Kavgaya tanıklık eden çevredeki vatandaşlar hafif yaralı Emrah Öz'ü kendi imkanları ile hastaneye kaldırırken durumu 112 sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı Furkan Enginalp ile Oğuzhan Ölçer'i ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Göğsünden aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Oğuzhan Ölçer'in hayati tehlikesi devam ederken, boğazından aldığı bıçak darbesi ile şahdamarı kesilen Furkan Enginalp tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olayı haber alan yakınları Kocaeli Devlet Hastanesi'ne gelerek gençlerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Olayda yaralanan Oğuzhan Ölçer ile Emrah Öz'ün hastanedeki tedavileri devam ederken, olayın faili olan Aşkın Emre D, İzmit İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından Kocaeli Adliyesi mevkiinde yakalandı. Polis merkezine götürülen katil zanlısının ifadesinde suçunu itiraf ettiği ve olay anında kontrolünü kaybederek 3 kişiyi bıçakladığını söylediği öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Aşkın Emre D, adliyeye sevk edildi.

Öte yandan Aşkın Emre D'nin ağabeyi Arda D'nin de bir öğretmeni bıçakladığı gerekçesiyle cezaevinde hükümlü bulunduğu öğrenildi.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Yaşamını yitiren Furkan Enginalp'in yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi. Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak adresinde ikamet eden ve bir restoranda garsonluk yapan Salim Enginalp ile ev hanımı Fikriye Enginalp'in iki çocuğundan biri olan Furkan Enginalp'in cenazesi otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Kullar Meslek Yüksek Okulu Lastik Teknolojisi 2. sınıf öğrencisi Furkan Enginalp'in cenazesi yapılan işlemlerin ardından Ortaburun köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Öte yandan olay sonrası yaşananlar vatandaşlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, yerde kanlar içinde kalan yaralılara vatandaşların ve 112 ekiplerinin müdahaleleri yer alıyor. 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi 18:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?