3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Yaşar Nuri Hoca'da Seka'daydı

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, İzmit’e gelerek, eylem yapan SEKA işçilerine destek verdi.

SEKA İzmit Fabrikası’nda eylem yapan işçileri ziyaret eden HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, özelleştirmeye 15 yıldır karşı olduğunu ifade ederek, "Namus kelimesi kullanılarak sizlere söz verildi. Son yıllarda siyasetçilerin sözlerine sık sık namus sözü eklendi. Bunlarda boş çıktı. Yıllarca Alllah’ın en çok sevdiği el parçalanarak yara bere içinde kaldı" diye konuştu.

Öztürk, şöyle devam etti:

"Şimdi bu elin durumu nedir. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan 45 milyon insan var. Bunların milli gelire katkısı yüzde 13’tür. Milli gelirden aldıkları oran ise yüzde 2.5’tir. Bu zulüm, kimin hesabına gidiyor. Büyük hortum ile Türkiye talan ediliyor. Özelleştirmenin yıllarca karşısında oldum. Namus sözü diyerek bol keseden atmıyoruz. Programında ’Özelleştirme İdaresi’ni kapatacağız’ diyen tek partiyiz. Bütün tükenen partiler hep Allah ya da namusu kullanırlar. Doğru söylemek için insan olmak kafidir. Bu siyaset bu ülkede bitecektir. Özelleştirme idaresini kapatacağız"

SEKA’da 600 bin dönüm arazi olduğunu söyleyen Öztürk, "Buraya bir çivi çakılmadı. Zarar etsin diye buralara yatırım yapılmadı. Hangi IMF, hangi Allah’ın belası dışarıdan talimat veriyor. 1980 yılından beri bu müesseseleri zarar ettirmeye çalışıyorlar. Bu ülkenin başına uzaydan tahrip bombaları yağıyor. Türkiye yağmala cenneti oldu. Böyle bir cennetin ayakta durması için çocukların cehennemde yaşaması lazım. Çok yemin edenlerin ne mal olduklarını halk anlamıştır. Yemin etmeyin, namusunuzu ayak altına alıyorsunuz. Programınıza yazın, bu ülkenin belası var. Biri haram lokma, diğeri ise yalandır" şeklinde konuştu.

Yaşar Nuri Öztürk, işçilerin alkışlarıyla fabrikadan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 10:59:37
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 14:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?