3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Yaşlılar ayakta alkışlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü, Huzurevi yaşlılarından kurduğu koro ile konser verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuar Müdürlüğü, Huzurevi’nde kalan yaşlıların hayatını renklendirmek için 3 yıl önce başlattığı çalışmalardan sonuç aldı. Yaşlılardan kurulan koro, önceki akşam Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi. 

Konservatuar öğrencileri ile Huzurevi sakinlerinden oluşturulan 34 kişilik koro, önceki akşam Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde verdiği konserle izleyenleri adeta coşturdu.

Yaşları 62 ile 78 arasında değişen 12 huzurevi sakini, 34 kişilik koroda görev aldı. Koronun en yaşlı üyeleri 77 yaşındaki Necmiye Çetin ve 78 yaşındaki Rıfkı Kaymaz, ayakta alkışlandı. Rıfkı Kaymaz, okuduğu şiirle de büyük ilgi gördü. Koroyu yetiştiren Erbil Aydın, aynı zamanda konserde koroyu yönetti.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konser nedeniyle Süleyman Demirel Kültür Merkezi tamamen doldu. Geceye Vali Yardımcısı Necmettin Kalkan, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Çiftçioğlu, Devlet Hastanesi Başhekimi Şefik Postalcıoğlu ve eski valilerden İhsan Dede katıldı.

Gecede ayrıca konuk sanatçı olarak sahneye çıkan Belgin Ahun ve Yücel Yakar birbirinden güzel türkülerle izleyenlerin hoş dakikalar geçirmesini sağladı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 18:55:29
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 10:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?