2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Yelken yarışları tamamlandı

Türkiye Yelken Federasyonu'nun Şişecam sponsorluğunda Kocaeli'nde düzenlediği 2008 Türkiye birinciliği yarışları sonuçlandı.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Şişecam sponsorluğunda düzenlenen 2008 Türkiye Birinciliği Yarışları sonuçlandı.

Darıca ilçesinde yapılan yarışmaların son gününde ödül töreni düzenlendi. Şişecam Çayırova Spor Kulübü parkurunda, Bayramoğlu açıklarında 4 gün süren yarışmalarda 34 kulüpten toplam 110 sporcu ter döktü.

8 kategoride erkek ve bayan, bir kategoride de erkek sporcuların mücadele ettiği yarışmalarda dereceye giren sporcular şöyle:

"4,7 kategorisi erkeklerde birinci Alican Keleş ve 2. Levent Ahıskalı Era Bodrum Kulübü, üçüncü Mithat Can Alagöz Foça yelken kulübü. Kızlarda ise birinci Çağla Dönertaş ve ikinci Nazlı Hilal Karadağlı Fenerbahçe, üçüncü Ceren Celayir İstanbul Yelken Kulübü.

Radial kategorisi; erkeklerde birinci Serkan Yapan ve ikinci Bahadır Ekin Karşıyaka Yelken Kulübü, üçüncü Can Bayülken İstanbul Yelken Kulübü. Kızlarda birinci Ayda Ünver İstanbul Yelken Kulübü, ikinci Müge Tunçol İzmir Büyükşehir belediyesi, üçüncü Nilüfer Orus Fenerbahçe.

Sadece erkeklerin yarıştığı Standart kategoride ise birinciliği S. Onur Bilgen İstanbul yelken kulübü, Onur Derebaşı Karşıyaka ve üçüncü Mustafa Çakır Arkasspor kulübü"
Ödül töreninde konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, "Az bir süre de olsa bu sporla ilgilenmiş insanlarımızı tekrar buraya bekliyoruz. Gelsinler ki bu spor aynı kişilerin omuzları üzerinde değil farklı ve yeni kişilerin omuzları üzerinde yükselsin. Yarışmalara 34 kulüpten 110 sporcunun katılması bizi mutlu etmiştir. Okulların açık olduğu dönemde bu katılım oldukça iyi. Yelken sporu her yaştan insanın yapabileceği zor ancak zevkli bir spor. Yaygınlaştırılması gerekiyor. Bunun için yerel yönetimlere de büyük görev düşüyor. Kıyılarda her şeye yer oluyor ancak yelkenciler için olmuyor. Umarım gelecekte daha fazla gelişme gösterir" diye konuştu.

Bu arada, yarışmalara 12 sporcusu ile katılan Fenerbahçe Yelken Kulübü, birer birincilik, ikincilik ve üçüncülük ile yetindi. Yarışmadan beklentilerinin çok altında bir sonuçla ayrıldıklarını ifade eden Fenerbahçe Yelken Kulübü Başantrenörü Oğuz Ayan, "Fenerbahçe olarak beklentileri yüksek bir kulübüz. Ancak birer birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde ettik. Yarışın ilk günlerinde oldukça başarılıydık ancak son gün bazı sporcularımız rüzgarın azizliğine uğradı. Başarılı bir sonuç ancak beklentimiz, daha fazla başarılı olmak ve tüm branşlarda derecelere ambargo koymaktı. Daha sonraki yarışlarda bunu gerçekleştirmek için çalışacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 20:39:46
Güncelleme :13 Eylül 2008 Cumartesi 20:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?