5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Yeni bir limana yer yok

KOCAELİ SAHİLLERİNDE YENİ BİR LİMANA YER YOK

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Denizcilik Müsteşarlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "enerji ve sanayi kıyı yapıları planlama ve yatırım süreçleri" toplantısı Yalova'da yapıldı.

Yalova Thermalium Wellness Park Otel'de yapılan toplantıda, ülke kıyılarındaki yatırım ortamının iyileştirilmesi, bürokratik süreçlerin yeniden gözden geçirilmesi konuları da ele alındı. Toplantı, kıyı yapılarının planlama ve yatırım süreçlerine daha etkin çözümler üretmek, merkezi ve mahalli idareler ile yatırımcıların aynı zeminde ortak akıl üretmelerini sağlamak amacıyla düzenlendi. Toplantıda, sektör temsilcileri, yaşadıkları meselelere çözüm teklifleri sundu.

Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Kocaeli sahillerinde 41 liman bulunduğunu belirterek, yeni limanları Kocaeli'nin kaldıramayacağını söyledi. Şeker, "Mevcut limanlar çalışsın, ama yeni limanları Kocaeli kaldıracak durumda değil. İlimiz mevcut limanların genişletilmesini de kaldıracak durumda değil. Bu ilaveler yapılırsa Kocaeli gelecekte çok sıkıntı yaşayacaktır" dedi.

Şeker, bakanlığa yaptığı kıyı planlamasından dolayı teşekkür ederek, gelecek nesillere nefes alabilecek şehirler bırakmak için bu tür planlamaların yapılması gerektiğini kaydetti.

KOCAELİ SAHİLLERİNDE YENİ BİR LİMANA YER YOK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 13:29:05
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 15:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?