2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Yenikent'e 2500 fidan dikildi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Yenikent'te yeni yapılan dinlenme ve park alanlarına 2 bin 500 fidan dikildi. 

Gebze genelinde bu yıl toplam 10 bin adet fidan dikmeyi hedefleyen Park Bahçeler Müdürlüğü, bin adedi Huzurkent Konutları çevresi olmak üzere Yenikent Mahallesi'ne toplam 2 bin 500 adet çınar, dişbudak ve topakasya fidanı dikiyor. Yenikent'te yeni yapılan dinlenme alanlarına 2 bin 500 fidan dikildiğini belirten Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, "İnsan yaşadığı sürece ağaç dikmekle mükelleftir. Yeşili kaybetmeye başladığımız bu dönemde bu hizmetlere daha fazla önem vermeliyiz. Kaymakamlık yaptığım dönemlerde dahil olmak üzere 14 senedir Türkiye'nin görev yaptığım farklı illerinde ve ilçelerinde bu çalışmalara hep öncelik verdim. Orman varlığını ve yeşil alanları korumak, yeşil bir çevre oluşturmak gelecek kuşaklara karşı da bir görevimizdir" dedi. 

Yenikent'in sosyal konutları ve yeşil dokusuyla Gebze'nin örnek mahallesi olduğunu belirten Pehlivan, "Belediyelerin görevi, güzel, sağlıklı, insanların yaşamaktan huzur duyacağı ortamlar ve şehirler oluşturmaktır. Gebze'nin akciğeri konumundaki Gaziler Dağı ile Beylikdağı arasındaki bu bölgeyi korumak, gelecek nesillere yeşil dokuyu koruyarak bırakmak görevimiz. Vatandaşlardan isteğimiz dikilen fidanlara kendi çocukları gibi bakıp korusunlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?