3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Yumurta satışları durma noktasında

Basına yansıyan “İzmit’te üretilen yumurtalar zehirli” açıklamasından sonra Alikahya ve çevresindeki köylerde yaşayanların ürettiği yumurta ve sütlerin satışı durma noktasına geldi. Köylülerin zararıne devlet ödeyecek.

Bu nedenle Kocaeli Valisi Erdal Ata, AKP İl Başkanı Fikri Işık, köy muhtarları ve İzmit Ziraat Odası Başkanı Şinasi Turoğlu’nun katılımıyla dün gerçekleşen toplantıda, köylülerin zararının tespitine karar verildi. Vali Ata’nın tespit için Tarım İl Müdürlüğü’nü görevlendirmesi üzerine ekipler derhal harekete geçti. Önce Solaklar-Durhasan Köyü’ne giden ekip, köy kahvesinde muhtar ve köylülerden bilgi aldı.

Komisyona sunulacak

Durhasan-Solaklar, Eseler, Çayırköy, Biberköy, Kozluca-Kabaoğlu, Emirhan, Dağköy ve Balören Köylüleri’nin zararlarını tespite çalışan ekipler, bu çalışmanın ardından hazırlayacakları raporu hasar tespit komisyonuna sunacak. Komisyonun incelemesinin ardından köylünün zararı ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan veya, doğal afetlerden zarar görenlerle ilgili kanundan yararlanılarak karşılanacak.

Kocaeli Gazetesi
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 20:47:38
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 16:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?