3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Yumurtalar aklandı

Greenpeace raporuyla zehirli olduğu öne sürülen ve ülke gündemini günlerdir meşgul eden  Durhasan-Solaklar Köyü'ndeki yumurtalar aklandı. Bu bölgeden alınan yumurtaları inceleyen TÜBİTAK, kimyasal değerin AB normlarının altında olduğunu açıkladı. 

TÜBİTAK, yumurtaların içindeki kimyasal değerlerin AB’nin belirlediği 3.0 pg/g sınırının altında, 2.28 pg/g olduğunu açıkladı. TÜBİTAK’ın yumurtaları aklayan raporundan köylülerin yanı sıra İZAYDAŞ yetkilileri de memnun oldu.

Sözkonusu yumurtalarda, Greenpeace’in bir süre önce Çek Cumhuriyeti’nde yaptırdığı analiz sonucu, kimyasal değerlerin 3.4 olarak tespit edildiği duyurulmuştu. Greenpeace, Tehlikeli Atık Türkiye Sorumluları'nın açıkladığı yumurta raporundan sonra Durhasan-Solaklar Köyü sakinleri İZAYDAŞ yönetimine tepki göstermişti.

Diğer raporlar

Öte yandan, Tarım İl Müdürlüğü dışında Çevre İl Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve üniversitenin birlikte aldığı yumurta numune sonuçlarıyla ilgili olarak TÜBİTAK’tan nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor. Alikahya Belediye Başkanlığı’nın aldığı yumurta örneklerini inceleyen TÜBİTAK raporunun da önümüzdeki günlerde açıklanacağı ifade edildi.

Onurhan Ahmet Altıner - Kenthaber / Kocaeli
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 17:27:16
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 18:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?