5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Yürekler engelli olmasın!

SEVGİ ENGEL TANIMIYOR

Kocaeli'de, internette tanışan engelli gençler, Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun kıydığı nikahla dünya evine girdi. Engelli çiftin düğün arabası "Alo Özürlüyüm" aracı oldu.

Doğuştan engelli olarak dünyaya gelen Demet Tunçer ile Zafer Arık, Karamürsel Kültür Merkezi'nde hayatlarını birleştirdi. Beş yıl önce internette tanışıp evlenmeye karar veren Demet ile Zafer çiftinin düğünü görenleri kıskandırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Alo Özürlüyüm Hattı aracının düğün arabası olduğu düğünde genç çiftin mutluluğu dikkat çekti. El ele nikah salonuna gelen çift, alkışlar altında, aynı yastıkta bir ömür yaşayacakları hayat için imza attı. Gençlerin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kıydı. Karaosmanoğlu, daha önce evinde ziyaret ettiği Demet'i çok sevdiğini belirterek, hayatlarının huzur içinde mutlu bir şekilde geçirmeleri temennisinde bulundu.

Nikah şahidi olan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ise, evlilik cüzdanını Demet'e vererek mutluluklar diledi.

Hayalini bile kuramayacağı bir duygu yaşadığını ifade eden 25 yaşındaki Demet Tunçer, bu mesut gününde kendileri ile beraber olan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.

Karaosmanoğlu'na telefonla ulaştığını ifade eden Tunçer, "Başkanımız evimize gelip bizi ziyaret etti. Gerçekten çok mutlu oldum. Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik hizmetleri hayatımı kolaylaştırdı" dedi.

Demet Tunçer, engellilerin de bu dünyada yaşamaya hakları olduğunu söyleyerek, Açıköğretim Halkla İlişkiler Bölümü'nde okuduğunu ve sınavlara gidiş gelişte önceleri büyük zorluk çektiğini anlattı. İnternetten gördüğü Büyükşehir Belediyesi Alo Özürlüyüm Hattı ile bu meselesine çare bulduğunu belirten Tunçer, "Belediye aracı evimden alıp sınav yerine getirdi ve tekrar evime getirdi. Hem maddi hem de sağlık yönünden sıkıntılarım azaldı. Aracımız düğünümde de gelin arabası oldu" dedi.

Damat Zafer Arık ise, önceleri çevreden baskılar olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Bunların üstesinden Demet'e olan sevgim sayesinde kolayca geldim. Beş yıl önce internetten tanıştık. O günden bu yana sevgimizden hiçbir şey eksilmedi. Herkes bir gün engelli olabilir. Önemli olan yüreklerin engelli olmaması. Eğer yürekler engelli değilse her şeyin üstesinden gelebilirsiniz."

SEVGİ ENGEL TANIMIYOR
SEVGİ ENGEL TANIMIYOR
SEVGİ ENGEL TANIMIYOR
SEVGİ ENGEL TANIMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 19:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?