3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Yüzeyi ölü balıklar kapladı

Kartepe İlçesi sınırları içindeki fabrikaların da arasından geçerek İzmit Körfezi'ne dökülen Sarıdere'nin yüzeyi ölü balıklarla kaplandı. İl Çevre Müdürlüğü ekipleri, balıkların ölüm nedeninin ve deredeki kirliğin belirlenmesi için aldığı su numunelerini tahlil için İstanbul'a gönderdi.

Dünya Çevre Günü'nün kutlandığı 5 Haziran'dan bir gün sonra Sarıdere'deki balık ölümleri başladı. İki gün içinde derenin yüzeyi ölü balıklarla doldu. Bunu görenler, telefona sarılarak yetkililere ihbarda bulundu.

D-100 karayolu kenarında işyeri bulunanlar, yıllardır ilk kez bu kadar fazla balık ölümüne rastladıklarını söyledi. Suyun renginin koyu olmasına rağmen balıkların yaşadığını belirten bazı işyeri sahipleri, Şimdi ise suyun rengi biraz açıldı ama balıklar öldü. Nasıl bir atık boşaltıldı da balıklar toplu olarak öldü bilemiyoruz dedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca balık ölümleriyle ilgili olarak ekiplerinin incelemeyi sürdürdüğünü söyledi. Sarıdere'nin aktığı tüm güzergahta inceleme yapıp su numuneleri aldıklarını söyleyen İl Çevre Müdürlüğü yetkilileri, bunların tahlil için İstanbul'a gönderildiğini, çıkacak sonuca göre balıkların ölüm nedeninin belirleneceğini söylemekle yetindi.

DHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2013 Cumartesi 17:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?