2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Zabıta ekipleri göz açtırmıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin her noktasında sürdürdüğü denetimlere hız verdi. 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Şube Müdürlüğü Denetim Amirliği, vatandaşların sağlığı ve güvenliği için gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor. Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleriyle beraber yürütülen deniz denetimlerinde çevreyi kirleten gemi ve işletmelere cezai müeyyide uygulanıyor. 

Büyükşehir Belediyesi'nin havadan denetim yapan uçağı ve denizden gemi ile yapılan kontrollerde, Temmuz ayının son haftasında toplam 23 bin YTL para cezası kesildi. İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, et ve et ürünleri satan işyerleri, lokanta ve yemek fabrikaları denetimlerinde sağlıksız gıdaları imha etti. Temmuz ayının son haftasında yapılan bu denetimler sonucunda 79 işyerine gerekli işlemler yapılıp uyarılarda bulunuldu. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında ise 62 bin YTL para cezası kesildi. Zabıta ekipleri ayrıca 153 Alo Zabıta hattı ile vatandaşlardan gelen 86 şikayeti değerlendirerek kayıt altına aldı. 24 saat vardiya sistemi ile çalışan ekipler, başvuruları aynı gün içinde zaman kaybetmeden çözüme kavuşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 15:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?