2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Zabıta göz açtırmıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların huzur ve sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirilen denetimler tüm hızıyla sürüyor. 

Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Şube Müdürlüğü ekipleri, 2008 yılının ilk ayında fırınlardan okul kantinlerine, lokantalardan soğuk hava depolarına kadar yüzlerce işyerini denetleyerek halk sağlığına zararlı çok sayıda gıda maddesini imha etti. Bunun yanı sıra yasaklı siteler için, internet kafelere yönelik operasyonlara da aynı ciddiyetle devam edildi. Yasaklı internet sitelerine girişi önleyen filtre programına sahip olmayan işyerlerine kapatma cezası verildi. 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Şube Müdürlüğü Denetim Amirliği geçen sene olduğu gibi yeni yılda da vatandaşların sağlığı ve güvenliği için çalışmalarına devam ediyor. Yapılan denetimlerin sıklığı sayesinde halk sağlığını tehdit eden işyerlerine adeta göz açtırılmıyor. Ocak ayı içerisinde aralarında lokantalar, yemek fabrikaları, eğlence yerleri, okul kantinleri, fırınlar, pazar yerleri ve soğuk hava depolarının bulunduğu 402 işyeri denetlendi. Söz konusu denetimler sonunda 828 kilo bozuk ya da miadı dolmuş et ürünü ile 2 bin 398 adet gıda maddesi imha edildi. Gıda denetimlerinin yanı sıra zabıta ekipleri çocukların ruh sağılığını olumsuz yönde etkileyen yasaklı internet sitelerine yönelik denetimlerini de sürdürdü. Bu çerçevede geçen ay Kocaeli genelinde 67 adet internet kafe denetlendi. Yasaklı sitelere girmeyi önleyen filtre programı olmayan internet kafelere kapatma cezası verildi. Denetimlere geçen ay ilköğretim okullarının yarı yıl tatilinde olması nedeniyle daha da özen gösterildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 18:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?