2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Zabıtaya çevik kuvvet eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce sınavla işe başlattığı 148 zabıta memurunu polis eğitimine tabi tuttu. 

Kocaeli genelinde görevlendirilen zabıta memurları, toplumsal olaylara karşı da hazırlıklı hale getiriliyor. Her zabıta memurunun polis kadar çevik ve tecrübeli olması hedeflenirken, zabıtalar Seka Park alanında 3 günlük eğitimlere tabi tutuluyor. Kalkanla eğitim yapan, birlikte hareket etmeyi öğrenen ve özellikle toplumsal olaylarda karşı grupları psikolojik olarak etkilemenin yöntemlerini öğrenen zabıta memurları, yaşanabilecek olaylara için hazır hale gelmiş olacak. 

Zabıta memurlarının eğitimini Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kerim Taş önderliğinde, Emniyet Amiri Ahmet Öztürk, Kemal Atıl Şen, Başkomiser Kazım Ejder ve Hasan Cavit yürütüyor. Çevik Kuvvet Polisi eğitimi alan zabıta memurları, toplumsal olaylarda dört ayrı yöntem öğreniyor. Daha çok tahliye ve yıkımlarda kullanılan hat düzeni birinci yöntemi oluşturuyor. Bu yöntem kalabalığın önünü kesmek, bulunduğu yerden geriye çekilmesini sağlamak, yönünü değiştirmek için kullanılıyor. İkinci yöntem ise kama düzeni. Bu düzen, kalabalığı yarmak, birbirinden koparmak ve kalabalığın içine girmek için kullanılıyor. Üçüncü yöntem çember düzeni. Daire oluşturularak kalkanlarla koruma altına alınan kişilerin kalabalığın elinden kurtarmak ve kaçırılmasını sağlamaya yarıyor. Son düzen ise özellikle yıkımlarda kullanılan çatı düzeni. Çatı düzeninde de kalkanlardan grup halinde çatı oluşturularak, atılacak olan taş, sopa gibi yabancı maddelerden korunmayı sağlıyor.
Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kerim Taş, yeni zabıta memurlarına uygulanacak olan 4 ayrı düzenin temelinde beraber hareket etmenin yattığını belirterek, "Toplumsal olaylarda kızgın insanlara karşı görev yapmaktayız. Kızgın insan o haliyle neyin doğru, neyin yanlış olduğunu düşünemez. Duygularıyla hareket eder. Bu nedenle tek tek değil, beraber hareket etmek zorundasınız. İnsan vücudunda tüm organlar uyumlu çalışırsa hayat normal seyrinde gelişir. Ancak, organların biri çalışmadığı takdirde hayat sizi zorlar. Bu nedenle uyum içinde hareket etmelisiniz" dedi. 

Zabıta memurlarının taşıdıkları kask ve diğer malzeme ile bütünleşmesinin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Taş, " Mutlaka teçhizatınız ve diğer ekipmanlarınızla uyum içinde olmalısınız. Teçhizatınız sizinle bütünleşmelidir. Çünkü onlar hem sizin hayatını korumak, hem de yapacağınız görevde başarılı olmanızı sağlayacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 12:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaren kılıç IP: 88.253.180.xxx Tarih : 8.07.2008 15:10:19

çok güzel düşünülmüş zabıtaya çevik kuvvet eğitimiiii