2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Zahit Kotku Parkı açıldı

Kocaeli'nin Gebze Belediyesi tarafından Abdi İpekçi Mahallesi Mehmet Zahit Kotku Parkı ve semt meydanı törenle açıldı. 

Törene Gebze Kaymakamı M. Emin Avcı, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ekrem Özenir, İlçe Başkanı M. Ali Okur, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Pehlivan, 4 bin 500 metrekare bir alan üzerine kurulan parkın, hem halkın oturup dinlenebileceği bir park, hem de bir semt meydanı anlayışıyla yapılan modern bir tesis olduğunu söyledi. 

Başkan Pehlivan, Gebze'nin çehresini değiştirecek çalışmaların yapıldığını belirterek, "İstasyon kavşağı ve batı kavşağı bu bölgede trafiğin oldukça rahatlamasını sağlamıştır. Gebze'ye ihtiyacı olan hizmetleri getirmek için Hükümete bağlı kurumlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi işbirliği içerisinde çalışmakta. Bu işbirliği ve ekip ruhu, Gebze'de büyük bir değişimi sağlamıştır" dedi. 

Özellikle İstasyon ve Abdi İpekçi mahallelerini ilgilendiren Marmaray çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Pehlivan, çalışmanın başladığını ve Marmaray projesinin bu bölgede önemli gelişmeler sağlayacağını kaydetti. 

Semt meydanının inşa edildiği alandaki eski M. Zahit Kotku Parkı baştan sona yenilendi. 4 bin 500 metrekarelik alana yayılan parkta, muhtarlık binası, kafeterya, süs havuzları, çocuk oyun alanları, oturma grupları ve yürüyüş parkuru bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 17:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?