30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Zırhlı araçlı çete sanıkları adliyede

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Körfez Ateşi' adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan 22 sanık, adliyeye sevk edildi. 

Kocaeli, Sakarya ve İstanbul'da çıkar amaçlı suç örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, ilk etapta 19 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren polis, olayla ilgisi olan 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Önceden kamuoyunda 'Kocaeli çetesi' lideri olarakta bilinen ve organize suç örgütü lideri suçlamasıyla cezaevinde yatan H.Ö.'de yakalanan sanıklar arasında. H.Ö., geçtiğimiz yıl Yahya Kaptan Mahallesi'nde aracıyla seyir halinde iken kalaşnikoflu kişiler tarafından tarandığı olayda H.. Ö.'nün yanında bulunan 1 kişi ve o sırada olay yerinden geçen minibüsün içinde yolcu olarak bulunan 1 vatandaş hayatını kaybetmişti. Olay sonrası bir süre cezaevinde yatan H.Ö., kendisine son model zırhlı bir otomobil aldı. Sanıklarla birlikte çeşitli çapta silahların yanı sıra bu zırhlı otomobile de el konuldu. 

Gözaltında bulunan H.Ö., H.K., E.D., A.B., C.A., K.K., M.F., İ.G., B.C., T.Ç., E.K., K.Ö., M.K., A.A., F.P., M.D. Y.A., A.B, B.K., M.B., A.O.P. ve A.Ö. 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, tehdit, darp ile menfaat temin etmek, zorla adam kaldırmak, şahıslara karşı baskı ve şiddet uygulamak, silah teşhiri, zorla sözleşme ve senet imzalatmak, mağdurların davacı ve şikayetçi olmalarını engellemek ve haksız menfaat temin etmek' suçlarından geniş güvenlik önlemleri altında Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 10:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?