26
Mayıs
2024
Pazar
DARICA - KOCAELİ

Farabi'ye kardiyoloji bölümü

DARICA FARABİ HASTANESİ KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜ

Kocaeli'nin Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Farabi Devlet Hastanesi'ne kardiyoloji bölümü kurulması için Sağlık Bakanlığı nezdinde teşebbüste bulunduklarını söyledi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 500 yataklı Farabi Hastanesi'nin ilçeye hareket getirdiğini kaydederek, "Sadece çevre ilçelerimizden değil, İstanbul'dan Kocaeli'nden bile ilçemize hastalar gelmeye başladı" dedi.

Hastaneye ulaşımı kolaylaştırmak için çalışma başlattıklarını bildiren Karabacak "İnsanlarımızın bu tür tesislerimizden daha hızlı bir şekilde yararlanmasını sağlamak bizim birinci görevimiz. Doktor Zeki Caddesi diye tabir ettiğimiz demir yolunun tam karşısına bir köprü yapacağız. Ambulansların ve hastalarımızın hastaneye daha rahat gelip gidebilmesi için bu şart" diye konuştu.

Başkan Karabacak, Darıca Farabi Devlet Hastanesi ile birlikte, hastaneye kardiyoloji bölümünün açılması için devreye girdiklerini kaydederek, "Sağlık Bakanlığına, bölge milletvekillerine ve diğer ilgili mercilere konuyu ilettik. Kardiyoloji bölümünün hastanede kurulmasının şart olduğunu belirterek destek istedik. Sağlık Bakanlığı müsaade ederse İstanbul Siyami Hersek Hastanesi ile ortak bir kardiyoloji bölümü açmayı hedefliyoruz. Bu bölümün açılması ile ilgili çalışmalarımız şu an devam ediyor. Bölgede böyle bir bölüm olmaması kalp krizi geçiren bir hasta için çok riskli. Bu tip vakalarda zaman çok önemlidir. Onun için kardiyoloji bölümünün Darıca Farabi Hastanesi'ne açılması için ciddi manada çalışıyoruz" dedi.

DARICA FARABİ HASTANESİ KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 11:14:05
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 12:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tugce mican IP: 78.174.247.xxx Tarih : 7.02.2010 07:07:46

darıcada oturuom ve hastayım tedavı goruyorum bunun ıcın kardıyolojı doktorona gıdıyorum malasef hastanemızde olmadıgı ıcın göztepeye gıdıyorum hasta halımle 2 saat te gıdıp gelıyorum 15 gunde bır hastanye ve hastanemıze bu bolumun acılmasını ıstıyorumm bır vatandaş olarak....