27
Mayıs
2024
Pazertesi
DARICA - KOCAELİ

Zavallı annenin yaşam savaşı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, zihinsel özürlü 3 çocuğuyla hayatta kalma mücadelesi veren bir kadın, eşinin, "Çocukları çöpe at, sen de git başka birisi ile evlen" diyerek kendilerini terk ettiğini söyledi.

Kazım Karabekir Mahallesi'nde, Hüseyin (17), Elanur (13) ve Kadir (6) isimli zihinsel engelli spastik 3 çocuğu ile kiralık bir evde yaşayan Melahat K., eşi tarafından 3 yıl önce terk edildi. Yürüyemeyen, konuşamayan çocuklarının her ihtiyacını karşılamaya çalışan talihsiz kadın, eşi Suat K.'nın, "Benim öyle çocuklarım yok. Çocukları çöpe at, sen de git başka birisi ile evlen. Benden sana hayır yok' diyerek kendilerini terk ettiğini söyledi.

Görücü usulü ile 19 yıl önce zorla evlendirildiğini ifade eden Melahat K., "Evlendiğim zamandan beri kocamdan herhangi bir şefkat ve yardım görmedim. Bana hiçbir zaman dürüst olmadı. Ne iş yaptığını dahi bilmiyorum. Çocuklarım doğduğunda herhangi bir problemleri yoktu. Daha sonra ateşli hastalık geçirdiklerinde, kocam hastaneye götürmedi, ilgilenmedi. Çocuklarım en sonunda bu hale geldi. 3 sene önce de bizi terk etti ve başka bir kadınla yaşamaya başladığını öğrendim.

Bana ve çocuklarımıza destek olacağına, 'Benim öyle çocuklarım yok. Çocukları çöpe at, sen de git başka birisi ile evlen. Benden sana hayır yok ' dedi. Evim kira. 3 çocuğum da bakıma muhtaç, yürüyemiyor, konuşamıyorlar. Komşularım ve hayırsever insanların yardımıyla onlara bakmaya çalışıyorum. Hasta olduklarında sırtıma alıp hastaneye götürüyorum. Çocukların üçünü de aynı anda yanımda taşıyamıyorum. Birini hastaneye götürdüğümde diğer ikisi evde kalıyor. Onların evde yalnız kalması ve hepsine yetememem beni üzüyor" diye konuştu.

Gölcük Engellilerle Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Darıca Şube Başkanı Melek Arıkan, Kazım Karabekir Mahallesi'ne başka bir aileye yardım için geldiğinde bu aile ile tanıştığını ve şok geçirdiğini söyledi. Arıkan, "Süt ve bez konusunda biz elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Ancak yetemiyoruz. Çocukların farklı kurumlara verilmesini tavsiye ettik. Ancak Melahat hanım, 'çocuklarıma ölene kadar bakacağım' diyerek razı gelmedi. Bu aileye ev alınması için 40 bin TL para derneğimiz bünyesinde toplandı. Ailenin evine bir an önce kavuşması için bu parayı hızlı bir şekilde toplayabilmek istiyoruz. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 17:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?