4
Mayıs
2024
Cumartesi
DERİNCE - KOCAELİ

Sabancı Vakfı


SABANCI ORTAKLARI VE ÇALIŞANLARI İLKÖĞRETİM OKULU

DERİNCE'de Sabancı Vakfı tarafından 32 derslikli planlanan Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlköğretim Okulunun 2000 yılında temeli atıldı.

2.550.000.000.000 TL mal edilen okul 2001 yılında eğitim ve öğretime başlandı.

 

 

Sabancı Vakfın KURULUŞU :

Merhum Hacı Ömer Sabancı’nın sağlığında bir yaşam felsefesi olarak kabul ettiği "Bu Toprağın Bize Verdiklerini Bu Toprağın İnsanına Geri Vermek..." ilkesini benimseyen Sabancı Kardeşler (İhsan Sabancı, Sakıp Sabancı, Hacı Sabancı, Şevket Sabancı, Erol Sabancı, Özdemir Sabancı) bu düşünceden yollarına devam ederek hayır işlerini daha düzenli hale getirebilmek amacıyla 1974 yılında Sabancı vakfını  kurmuşlardır. Bu girişimlerinde de en büyük desteği tüm mal varlığını vakfa bağışlayan anneleri merhume Sadıka Sabancı’dan almışlardır.

Sabancı Topluluğu’nun sanayi ve ekonomi alanında eriştiği gücünü, sosyal ve kültürel alanlarda da Sabancı Vakfı  aracılığıyla geniş ölçüde yayması sonucu, bugün Hacı Ömer Sabancı Vakfı, Türkiye’nin bir aile tarafından kurulan en büyük Vakfı olma niteliğine kavuşmuştur.

SABANCI VAKFIN KURULUŞ AMAÇLARI :

Vakfın temel kuruluş amacı halka ve gençliğe yaygın bir hizmet götürmek, ülkenin sosyal ve kültürel yönden gelişmesine katkıda bulunarak, devletin bir kısım yükümlülüklerini üstlenmektedir. Bu genel amaç çerçevesinde Vakfın uğraşı alanları kuruluş senedinde aşağıda özetlendiği gibi;

Okul, öğrenci yurdu, kültür merkezleri ve spor tesisleri meydana getirmek,
Başarılı öğrencilere burs vermek,
Sağlık tesisleri kurmak, mevcutları desteklemek,
Eğitimi, bilimsel çalışmaları, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle, spor ve benzeri alanlarda başarıları teşvik etmek amacıyla "Sabancı Başarı Ödülleri" vermektir.

Sabancı Vakfı İletişim Bilgileri:

Posta Adresi:Hacı Ömer Sabancı Vakfı (Sabancı Vakfı)

Sabancı Center 4. Levent

34330 İSTANBUL

Tel :+90 (212) 385 88 00

Faks : +90 (212) 385 88 11

E-Posta :burs@sabancivakfi.org (Burs ve stajla ilgili konular)

:info@sabancivakfi.org (Diğer konular)

Burs hakkında daha fazla bilgi için: 

http://www.sabancivakfi.org/tr/?burslar/burslar.html

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar