24
Mayıs
2024
Cuma
GÖLCÜK - KOCAELİ

15 dakika daha direnseydik...

İSRAİL'DE GÖZALTINA ALINAN GÖNÜLLÜ AİLESİNE KAVUŞTU

Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan gönüllülerden biri olan İsmail Bayraklı, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan ailesine kavuştu.

Gölcük Merkez Mahallesi 19. Sokak'ta oturan İsmail Bayraklı, yaşadığı dehşet dolu saatlere rağmen kutsal bir görevi ifa etmenin huzuru içinde olduğunu söyledi. Evi ziyaretçi akınına uğrayan İsmail Bayraklı, "11 günde 11 ayrı olay yaşadık. Gemiye sabaha karşı İsrail askerleri saldırıda bulundu. Biz var gücümüzle bu saldırıya karşı durmaya çalıştık. Can kayıpları olmaya başlayınca, 'Direnmeyin' talimatı ile teslim olduk. Eğer 15 dakika daha direnseydik hepimizi öldürürlerdi" dedi.

Dünyanın en korkak askerinin İsrail askerleri olduğunu yakinen gördüğünü anlatan Bayraklı, "Burada gördüm ki dünyanın en korkak askerleri İsrail'deymiş. Ellerimiz kelepçe ile sıkı sıkı bağlı olduğu halde parmakları sürekli tetikteydi. Bizi 13 saatlik bir yolculuk ile limana götüreceklerini söylediler. 13 saatlik yolculuğun 10 saatinde sürekli tepemizde helikopter sabit durdu. Pervanenin oluşturduğu hava akımı yüzünden sürekli üzerimize rüzgar ile birlikte deniz suyu geldi. Bunu hiç kesinti yapmadan sürdürdüler. Sonra bizi yeni açtıkları ya da açacakları bir hapishaneye götürdüler. Birtakım kağıtlar imzalattılar. Sonra sabaha karşı ülkemize geldik. Biz oraya bunların başımıza gelebileceğini bilerek gittik. Böyle kutsal bir amaç için yine git derlerse giderim" diye konuştu.

Bayraklı, bazı arkadaşlarının dövüldüğünü, üzerlerine mermi yağdığını sözlerine ekledi.

İSRAİL'DE GÖZALTINA ALINAN GÖNÜLLÜ AİLESİNE KAVUŞTU
İSRAİL'DE GÖZALTINA ALINAN GÖNÜLLÜ AİLESİNE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 13:49:03
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 00:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?