17
Mayıs
2024
Cuma
GÖLCÜK - KOCAELİ

Ermeni soykırımı iddiaları Gölcük'te masaya yatırıldı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde düzenlenen "Asılsız Ermeni Soykırımı İddiaları" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç, Ermeniler tarafından üniversite arkadaşının da öldürüldüğünü anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.


Gölcük Asılsız Ermeni Soykırımı İddialarına Karşı Mücadele Derneği tarafından, Kongre Sarayı'nda "Asılsız Ermeni Soykırımı İddiaları" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa İstanbul Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç konuşmacı olarak katıldı.


Gölcüklüler'in de ilgi gösterdiği konferansta konuşan Orhan Çekiç, üniversite arkadaşının 20 yıl önce Ermeniler tarafından öldürdüğünü söylerken ağladı. Çekiç, soykırım iddialarının 200 yıldır süregeldiğini belirterek, "Ruslar tarafından geçmişte basamak olarak kullanılmak istenen Ermeniler, bugünün Avrupa'sı tarafından da kullanılıyor. Karşımızdaki muhatabın kim olduğunu bilmiyoruz. İlk olarak 1973 yılında Santa Barbara suikastı ile Los Angeles başkonsolosumuzu katleden Mıpırdiç Yanıkyan isimli Ermeni, bir süre cezaevinde yattıktan sonra hastalığını gerekçe göstererek salıverilmiştir. Daha sonra ise benim üniversiteden sıra arkadaşım olan Viyana Büyükelçimiz Deniz Tunalıgil ise 1975 yılında konsolosluk binasının içinde hunharca öldürülmüştür. Trafik cezası işleyen vatandaşı bile anında yakalayan Avrupa polisi, bu cinayetler karşısında suskunluğunu bozmamıştır. Elini kolunu sallayarak onlarca insanımızı katlemişlerdir" dedi.


Slayt gösterisiyle Ermeni soykırım iddialarını açıklayan Çekiç, "Biz bu ülkenin aydınları, her zaman demokratik platformda Ermeni aydınlarla tartışmak istedik. Bizim davetlerimize hiçbir zaman cevap vermediler. 20 yıl sonra ortaya çıkıp soykırımdan bahsetmelerinin tek nedeni var, o da bugünün Avrupa büyükleri tarafından kışkırtılmaları. Gerçek rakamlara bakarsak 2 milyon insanımız Ermeniler tarafından katledildi. 40 ilde ise kan gövdeyi götürdü. Ermeniler'den ölenlerin sayısı ise 10 bini geçmez. Ermenistan Devleti kurulması için sürekli kışkırtmalarına devam eden Fransa, İngiltere, Almanya gibi Avrupa devletleri jeopolitik konumu gözettiklerinden, bu konuyu sürekli olarak gündeme getiriyorlar" şeklinde konuştu.


Yaklaşık 2 saat süren konferansta, bazı katılımcıların uyuması ise dikkat çekti.

KOCAELİ - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 21:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?