17
Mayıs
2024
Cuma
GÖLCÜK - KOCAELİ

Gölcük Devlet Hastanesi'ne 2 büyük yatırım

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Resul Patan, ek bina yapımı ile yeni cihaz alımı projelerini hayata geçirmek için harekete geçtiklerini söyledi.
Başhekim Resul Patan, 17 Ağustos Marmara Depremi'nde büyük yara alan ilçenin artık toparlandığını belirterek, Devlet Hastanesi'nin de eski işlerliğine kavuştuğunu ifade etti. Yeniden hasta sayısının arttığına dikkat çeken Patan, bu nedenle ihtiyaç duyulan ek binanın yapımına en kısa sürede başlanacağını, ayrıca hastaneye bir tomografi cihazı kazandırılacağını belirtti.
İki yatırımın yaklaşık 2 trilyon liraya mal olacağını kaydeden Başhekim Patan, "150 yataklı hastanemiz şu anda ilçenin tüm ihtiyacına cevap veriyor. 254 personelle en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Ancak deprem sonrası azalan ilçe nüfusu, yeniden artmaya başladı. Hastanemizde sıkıntı yaşanmaması için hazırladığımız ek bina projesi ile tomografi cihazı alımı, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Yaklaşık 450 milyar liraya alınacak olan tomografi cihazı hizmete girdiğinde, 9 ay gibi bir sürede kendini amorti edecek. Böylece Gölcüklü hastalarımız İzmit'e gitmek zorunda da kalmayacak" dedi.
Ek bina yapımı için de harekete geçtiklerini kaydeden Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Patan, "3 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek ek binada 100 yatak, toplantı salonu, gündüz çocuk bakımevi, 12 adet poliklinik ve kütüphane salonları bulunacak. İlçemizin gelecek 10 yılını garanti altına alacak olan yeni projelerimizin çalışmaları, önümüzdeki günlerde başlayacak" diye konuştu.
KOCAELİ - İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 19:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Gider IP: 85.100.228.xxx Tarih : 14.10.2006 23:35:25
Sayın Başhekim Resul Patan Beyi Üstün çalışmalarından dolayı kutlar.Sevgilerimi sunarım.Ahmet Gider BİGA/Ç.KALE