18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖLCÜK - KOCAELİ

Gölcük'e yüksek okul müjdesi

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kongre Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında, bir yılın değerlendirmesini yaparken, 2005 yılı projeleri hakkında da bilgi verdi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, tamamlanan ve devam eden proje çalışmaları kapsamında, arıtma tesisleri, kalıcı konut bölgesi doğal gaz çalışmaları, iskelelerin yapımı ve inşaatı hakkında bilgi verdi. Eğitim, kültür, sosyal ve sportif faaliyetlerle ilgili raporu da açıklayan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, bu çerçevede donanma kenti yaz etkinlikleri, konservatuar çalışmaları, izcilik, donanma kenti Gölcük Belediyesi kültür yayınlarının geldiği son noktayı anlattı.

2005 yılında hedeflenen proje çalışmaları hakkında bilgi veren Mehmet Ellibeş, Gölcük’e yüksek okul yapılacağını belirtti. Ellibeş, "Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü ve Bayındırlık İl Müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışmalar bitmek üzere. Yüksek okul, kalıcı konutlar bölgesinde yer alan iş binalarının birine getirilecek. Bu projeler kapsamında Belediye hizmet binası, çok amaçlı kültür ve sanat merkezi doğalgaz çalışmaları, D-130 Karayolu üst yapım işiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu projeler ciddi projelerdir. Övünmüyoruz fakat yapılanın da görülmesini istiyoruz. Donanma Kenti Gölcük’ü yaşanabilir bir ilçe haline getirmek hedefi ve misyonu doğrultusunda çalışmalarımızı hızlandırarak sürdürüyoruz’’ dedi.

Belediye gelir ve gider durumunu da anlatan Ellibeş, 1 yıl önce piyasaya 1 trilyon 630 milyar, personele 1 trilyon 390 milyar, kamuya 31 trilyon 139 milyar lira borçları olduğunu belirterek, "Görev geldikten sonra borçlarımızda önemli oranda bir azalma yaşandı. Şu anda piyasaya 528 milyar, personele 492 milyar, kamuya 10 trilyon 695 milyar borcumuz var" şeklinde konuştu.

Mehmet Ellibeş, 2004’ün dolu dolu geçtiğini, bunun da geleceklerinin aynası olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 14:19:42
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 14:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?