19
Mayıs
2024
Pazar
GÖLCÜK - KOCAELİ

Gölcük'te yaşayan 'prefabrik çocukları' okula kayıt için eylem yaptı

Şirinköy İlköğretim Okulu binasına gelerek yetkilileri göreve davet eden çocuklar, okula gidebilmek için sorunların halledilmesini istedi.

Beş yıldan buyana prefabriklerde yaşayan minikler, okul idarecilerinin ’prefabriklerde oturanları kayıt etmiyoruz’ söylemleri üzerine harekete geçti. Kocaeli Afetzedeler ve Deprem Mağdurları Dernek Başkanı Mecit Bilen ve aileleriyle birlikte okul binasına gelen minikleri okul müdürü Mithat Soydan karşıladı. Çocukların eğitim özgürlüğünün kısıtlandığını ifade eden dernek başkanı Mecit Bilen, "Yavrularımızın sadece prefabrik bölgesinde yaşadığı için okula kayıt edilmemesini esefle kınıyoruz. Başbakanımız çocuklarını okula göndermeyen ailelere çağrıda bulunarak eğitim kampanyası başlattığını belirtiyor. Fakat gelin görün ki Gölcük’te bu uygulama maalesef tam tersine işliyor. Geleceğimiz olan yavrularımız nasıl olurda okula alınmaz" şeklinde konuştu.

Yeni çıkan karar sonrası artık prefabriklerde oturanların da kayıt edileceğini ifade eden müdür Soydan ise tepkili gruba müdahale etmekte güçlük çekti. Soydan, "Bugüne kadar kimse gelip de nasılsınız işler nasıl gidiyor diye sormadı. Kim çocuğunu getirmişte biz kayıt etmemişiz. Bugün çıkan kararla artık prefabriklerde oturanların çocukları da okula kayıt olacaktır. Basın ile işbirliği yaparak olayları yanlış yöne çekmeyin" diye tepki gösterdi. Basın mensuplarına da sıkıntısını dile getiren Şirinköy okul müdürü Mithat Soydan, sorunların çözüldüğünü açıkladı.
Okula kayıt edilmek için yollara düşerek eylem yapan minikler, mutlu haber sonrası evlerine geri döndü.

iha-kocaeli
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 18:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?