18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖLCÜK - KOCAELİ

Kapkaç çetesinin elinden kaçıp polise sığındı

İzmir’den Kocaeli’ne kapkaç yapmak için gelen dört şahıstan biri, Değirmendere'de polis karakoluna sığınınca diğer üç kişi de yakayı ele verdi.

İzmir’den 3 şahısla birlikte gelen ve Değirmendere’de bir alış veriş merkezi önünde kendisine kapkaç yaptırmak isteyen şahısların elinden kaçan 14 yaşındaki G.A. (Gökhan Aydın), kavşakta görev yapan trafik polisine sığındı. Değirmendere karakoluna getirilerek burada ifade veren 14 yaşındaki G.A., kendisine zorla kapkaç yaptırıldığını, İzmir’den Hasan, Ramazan ve Atakan isimli üç şahıs ve 35 ZBT 46 plakalı otomobil ile kapkaç yapmak için İzmit’e gidecekleri ifadesini verdi.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, söz konusu aracı İzmit Carrefour alışveriş merkezi otoparkında içinde bulunan bir şahıs ile birlikte yakaladı. Yakalanan şahsın cep telefonundan diğer arkadaşını yanına çağırması ile iki hırsız da kısa sürede ele geçirildi. Şahısların isimlerinin Hasan Alsoy ve Ramazan olduğu öğrenilirken, polis ekipleri kapkaç yapmak için alışveriş merkezine giren 14 yaşındaki Atakan isimli şahsın peşine düştü.

Alışveriş merkezinin içinde ve otoparkında çok sayıda resmi ve sivil kıyafetli polis, 14 yaşındaki çocuğu aradı. Bu sırada bir kişinin kaçtığını gören polis ekipleri, şahsın peşine düşerek bir süre kovaladı. Polislerden kaçan çocuk İzmit sahilinde bulunan Antik Pup Restaurant önünde ekiplerin takibi sonucunda yakalandı.

Sanıklar Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilirken, burada yapılan sorgularının ardından Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. Polis, kapkaçta kullanılan otomobili de ele geçirirken, aracın çalıntı olmadığı saptandı. G.A. ve açık kimliği öğrenilemeyen Atakan isimli çocukların kapkaç maksadıyla Mardin’den getirildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 18:43:40
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?