17
Mayıs
2024
Cuma
GÖLCÜK - KOCAELİ

Kocaeli: Gölcük Değirmendere'de hüzünlü anma

Gölcük İlçesi Değirmendere Beldesi’nde düzenlenen 17 Ağustos Marmara depremini anma etkinlikleri çerçevesinde depremzedeler, felakette yaşamını yitirenler anısına denize siyah çelenk ve karanfil bıraktılar. Depremzedeler, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından anma programı nedeniyle beldeye getirilen Anadolu TIR’ını gezdiler.


Amaçlarının depremi unutturmamak olduğunu dile getiren AKUT Kocaeli Birim Başkanı Erdem Akın, " Amacımız burada gösteri yapmak değil sadece depremi hatırlatmaktır. Afetler öncesi tedbir almak insanları bu konuda eğitmek ve gerekli çalışmaları yapmaktır" şeklinde konuştu.
Depremle yaşamayı öğrenmek gerektiğini söyleyen Değirmendere Belediye Başkanı Hasan Özen ise, "Binlerce insanımızı kaybettik. Bize düşen bir daha böyle felaketlere karşı halkımızı bilinçlendirmek onları deprem anında neler yapılması konusunda bilgi vermektir. Deprem unutulmadı, unutulmaz deprem bir milat oldu. İnsanlar konuşmalarında da depremden önce ve sonra diye ayırarak milat olarak kabul etti" dedi.


Törende daha sonra Akut, Değirmendere Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ve depremzedeler, 17 Ağustos depreminde ölenlerin anısına denize siyah çelenk ve karanfil bıraktılar. Vatandaşlar ise felaketi unutmadıklarını, kurumların ise yeteri kadar önlem almadığını belirttiler.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 09:46:44
Güncelleme :17 Ağustos 2004 Salı 12:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa yaşar IP: 88.242.212.xxx Tarih : 25.11.2008 06:02:54

ben 17ağustos 1999 da lüleburgazdaki birliyimde vatani görevimi yapıyordum depremin 1.günü deyirmendereye göreve geldim ordaki manzarayı rabbim bir daha göstermesin inanılmaz derecede korkunçtu ama bizler türk askeri olarak soğuk kanlı olmamız gerekiyordu insaların bize ihtiyacı vardı gecemizi gündüzümüze kattık en güzel şekilde yaraları sardık iaşe çadır kurduk yardım malzemelerini halka dağıttık askerliyimin 7 ayı orda geçti askerliyin neden yapıldığını çok merak ederdim işte orada anladım hayatımı en üzücü ve anlamlı günlerini orda yaşadım allahım bir daha yaşatmasın o günleri.