2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİT - İZMİT - KOCAELİ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Genel Bilgiler

Kocaeli Üniversitesi seçkin öğretim elemanları, artan öğrenci sayısı ve hızlı bir gelişme ivmesi gösteren geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsü 2547 sayılı yasada kısaca ilgili bilim dallarında lisansüstü eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve uygulama yapan bir yüksek öğretim kurumu olarak tanımlanan enstitü kavramı çerçevesinde Kocaeli Üniversitesi bünyesinde kurulmuş ve Ekim 1993'te faaliyete başlamıştır.

Eylül 1998'de Arslanbey Yerleşkesi'ne taşınan Sosyal Bilimler Enstitüsü 17 Ağustos 1999 depreminde büyük maddi hasar görmüş, 1999 eğitim-öğretim yılında Hereke Yerleşkesi'ne taşınarak çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kendini toparlamış, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerine başlamıştır. Ekim 2004'te Umuttepe Yerleşkesi'ne taşınan Enstitümüz gelişme ve büyümesini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir.

Kendi alanına giren toplam 25 bilim ve sanat dalında 37 yüksek lisans ve 12 doktora programı ile bilimsel araştırma ve uygulama faaliyetlerini sürdürmekte olan Enstitümüz, bu faaliyetlerini sürdürürken bilimsel ve teknolojik değişmeler, toplumsal gelişmeler ve beklentiler, öğrenci gereksinimleri gibi çeşitli etkenleri dikkate almakta ve Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen çağdaş ve yenilikçi bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Eski İstanbul Yolu 10.Km.
Adres2 :İzmit / Kocaeli
Posta Kodu :41380
Telefon :(+90 262) 303 17 67 - 68
Faks :(+90 262) 303 17 53
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.