2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİT - İZMİT - KOCAELİ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Yabanci Diller Bölümü, 1976 yilinda kurulan Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlik Akademisi bünyesinde Ingilizce, Almanca ve Fransizca olmak üzere üç ayri yabanci dilde servis dersleriyle faaliyet göstermeye baslamistir. Bu dersler bes okutman tarafindan yürütülmüstür.

1982 yilinda Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlik Akademisi, Istanbul Yildiz Teknik Üniversitesi\'ne bagli Kocaeli Mühendislik Fakültesi adini almistir ve Yabanci Diller Koordinatörlügü olusturulmustur. 1992 yilina kadar Mühendislik Fakültesi bünyesinde Makina Mühendisligi, Elektrik Mühendisligi, Elektronik ve Haberlesme Mühendisligi, Jeofizik Mühendisligi, Jeoloji Mühendisligi, Endüstri Mühendisligi, Çevre Mühendisligi, Metalürji Mühendisligi, Insaat Mühendisligi bölümlerinde I. ve II. ögretim Yabanci Dil dersleri yürütülmüstür.

1992 yilinda Kocaeli Üniversitesi’nin kurulmasiyla Okutman Güner SENTÜRK baskanliginda Yabanci Diller Bölümü olusturulmus ve okutman sayisi otuza çikmistir. Mühendislik Fakültesi yaninda yeni kurulan Tip Fakültesi, Teknik Egitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Iletisim Fakültesi ve 10 adet Meslek Yüksekokulunda I. ve II. ögretim yabanci dil dersleri yürütülmüstür.

1993-1994 ögretim yilinda ilk defa Mühendislik Fakültesinin Elektrik Mühendisligi, Elektronik ve Haberlesme Mühendisligi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik bölümlerinin 150 ögrencisi için 15 okutman ile Ingilizce hazirlik ögretimine baglanmis ve üniversitemizin her geçen yil büyümesiyle 1999 yilina kadar çesitli fakültelerin ve Meslek Yüksekokullarinin muhtelif bölümlerinde 43 okutman ile Ingilizce hazirlik ögretimine devam edilmistir.

1999-2004 ögretim dönemlerinde Köseköy Meslek Yüksekokulu’ndaki Yabanci Diller Hazirlik Birimine tahsis edilmis 22 derslikte hazirlik ögretimi sürdürülmüstür.

2003 yili Ocak ayinda Güner SENTÜRK’ün emekliye ayrilmasindan sonra Yabanci Diller Bölüm Baskanligi’na Doç. Dr. Nazim MUTLU atanmistir.

2004-2005 ögretim yilindan itibaren Hazirlik Siniflari Anitpark Yerleskesine tasinmistir.

2005 yilinda Yabanci Diller Bölümü Yabanci Diller Yüksekokulu olmustur.

Subat 2007’de Prof. Dr. Nazim MUTLU’nun üniversitemizde baska bir birime atanmasindan sonra Yabanci Diller Yüksekokulu müdürlügü’ne Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ getirilmistir.Yüksekokul Müdürlügü’nü halen Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ yürütmektedir.

2009-2010 ögretim yilindan itibaren özel egitim almis ögretim elemanlari tarafindan Yüksekokul bünyesinde Görme Engelliler için Hazirlik egitimi verilmeye baslanacaktir.

Ingilizce ve Almanca Hazirlik programlarinin yer aldigi Temel Ingilizce Bölümü ile Modern Diller Bölüm Başkanlığı üniversitenin Anitpark yerleskesi B Blok’ta bulunmaktadır. Modern Diller Bölümü bünyesinde görev yapan toplam otuz öğretim elemanınca yürütülen yabancı dil dersleri ise, ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarının dersliklerinde verilmektedir.

Temel Ingilizce Bölümü 1. ögretim ögrencileri kur’lara göre sabah ve ögleden sonra olmak üzere iki grupta, ikinci ögretim ögrencileri ise aksam 17:00’den sonra Anıtpark yerleşkesi B Blok'ta bulunan dersliklerde ögrenim görmektedir. Temel Ingilizce Bölümü, 1800’ü askin ögrenci, 37 derslik ve toplam 74 sinifta, 60 okutman ile egitim vermektedir.

Temel Ingilizce Bölümü bünyesinde altmis bilgisayarin bulundugu iki bilgisayar odasi, iki görsel iletisim odasi ile ögrencilerin yararlanmasi için olusturulan Self-Access Room ile ögrencilerine sinif disinda da genis egitim olanaklari saglamaktadir.Ayrica üniversitemizin bahar senlikleri kapsaminda her yil yüksekokul ögrencilerinin katilimlariyla ücretsiz olarak verilen egitimler sonucunda yilsonu gösterisi düzenlenmektedir. Bu yilsonu gösterisinde Ingilizce tiyatro, Tango, Salsa ve Halkoyunlari ekiplerinin yaptigi gösteriler yer almaktadir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi
Adres2 :Atatürk Bulvarı Anıtpark Yanı İzmit/Kocaeli
Posta Kodu :41300
Telefon :0 262 322 80 37
Faks :0 262 322 80 37
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.