18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Prefabrikte karanlıkta bir aile

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde bulunan Körfez Prefabrikleri'nde oturan bir aile, suyu ve elektriği olmayan prefabrikte hayat mücadelesi veriyor.

Körfez Prefabrikleri'nde oturan Tacettin-Asuman Akbay çifti ve çocukları Olcay Akbay, prefabriklerinde hayatta kalmaya çalışıyor. İşsiz ve bacaklarından rahatsız olan baba Tacettin Akbay yürümekte güçlük çekerken, anne Asuman Akbay, suyu bile olmayan prefabriğe hergün, 3 kilometre uzaklıktaki bir çeşmeden su taşıyor.

Elektrikleri olmayan prefabrikte komşularının getirdiği yemeklerle karınlarını doyuran aile, geceleri ise mumla aydınlanmaya çalışıyor.

Alanda, Akbay ailesinden başka prefabrikte oturan kalmadığını söyleyen komşu Yavuz Yıldırım, "Ailenin ne yiyeceği, ne de bir sobası bulunuyor. Kısa zaman sonra havalar iyice soğuyacak. Bu aile akşamları donma tehlikesi geçiriyor. Ellerinde tek bu prefabrik var. Ama devlet bunu da alacak. Benim kendi arsam var.

Prefabriği o arsaya koymayı düşünüyorum. Böylece aile açıkta kalmaz. Ancak belediye buna da izin vermiyor. Oraya elektrik bağlayamayacağını söylüyor. Bu insanları ölüme terk ettiler" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 23:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?