6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

"Sürdürülebilir Orman Yönetimi"çalıştayı

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından "Sürdürülebilir Orman Yönetimi" çalıştayı yapıldı.
 
Adapazarı Tuna Tan Tesislerinde yapılan çalıştaya Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, Sakarya Vali Yardımcısı Haluk Ballı, Sakarya Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, kamu kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri, kooperatif, sendika, dernek ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile köy muhtarları katıldı.
 
Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, dünyada sanayileşmenin hızla geliştiğini, havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu doğal güzelliklerin korunmasının gün geçtikçe büyük önem kazandığını belirterek, "Kalkınmayı ihmal ederek çevreyi koruyamayız, çevreyi ihmal ederek kalkınmayı sağlayamayız. Çevre ve kalkınma sürdürülebilir bir dengede olmalıdır. Bu yüzden küresel ormancılığın hedefi ormanların geliştirilmesi, ormanların artırılması, iyi orman yönetiminden ziyade ortak bir anlayışla Sürdürülebilir Orman Yönetimi kurmaktır. Sürdürülebilir Orman Yönetimi, ürünün ve ormancılık hizmetlerinin sürdürülebilir olduğu ormancılık faaliyetidir" dedi.
 
Konuşmaların ardından orman kaynakları, biyolojik çeşitlilik, ormanların sağlığı ve canlılığı, ormanların üretim fonksiyonları, ormanların koruma fonksiyonları, ormanların sosyo-ekonomik fonksiyonları konularını değerlendirmek amacıyla çalışma grupları oluşturuldu. Çalıştay sonunda çalışma gruplarının raporlarından hazırlanacak bildiri, Orman Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 18:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?