3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

100 karavancı Hendek'te konakladı

KARAVANCILAR HENDEK'TE KONAKLADI

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu'nun (UKKF) üyeleri Hendek Selman Dede Mesire alanında konakladılar. Yaklaşık 30 araçla birlikte ilçeye gelen 100 karavancı ağaçların altında huzur dolu bir hafta sonu geçirdiler.

Karavancılar, Hendek'in yeşil doğasını, yaylalarını ve kültür turizmine örnek gösterilen Bayraktepe Tesisleri'ni tanıma fırsatı buldular. 2 nisan cuma günü Hendek'e gelerek Selman Dede Mesire Alanı'nda kamp kuran karavancılara Hendek Belediyesi ev sahipliği yaptı. Cumartesi günü Hendek Belediyesi'ne ait bir otobüsle Bayraktepe'yi gezen karavancılar burada yaklaşık 2 saat zaman geçirdiler. Bayraktepe'ye hayran kalan misafirler Türk tarihini gezerek öğrenmek için mükemmel bir kültür hizmeti olduğunu

söylediler. Modern gezginler Hendek Kültür Evi'nde bulunan ve Hendek'te yaşayan toplulukları simgeleyen minyatür bebekleri ve ilçenin kültürel özelliklerini yansıtan objeleri ilgiyle incelediler. Misafirler daha sonra Hendek Merkezi'nde bulunan ve 100 yıllık çınarlarla süslü Muammer Sencer Caddesi'ni, Osmanlı Çadırı'nı ve çarşı merkezini gezdikten sonra öğlen yemeğinde Mimoza Restoran'da ev eriştesi, mantı ve yöresel yemeklerden tattılar.

Hendek'in yeşil doğası, yaylaları ve dereleriyle karavancıların mutlaka görmesi gereken yerlerden biri olduğunu söyleyen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yaz aylarında da karavancıları Çiğdem Yaylası, Dikmen Yaylası ve Çamlıca Gölü'nde ağırlamak istediklerini belirtti.

Akşam yemeğinde Selman Dede Mesire Alanı'nda bulunan Balık Restoran'da Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin misafiri olan karavancılar adına UKKF Başkanı Hayati Kaplan bir konuşma yaptı. Kaplan, tüm üyelerine yaptığı duyuruyla bu hafta sonunu Hendek Belediyesi'nin davetlisi olarak Selman Dede Mesire Alanı'nda toplanacaklarını duyurduklarını ve gelmekle ne kadar doğru bir karar verdiklerini daha iyi anladıklarını belirterek, "Bugün burada bizleri konuk eden ve her türlü desteği sağlayan Hendek Belediye

Başkanı Ali İnci'ye tüm arkadaşlarımız adına bizlere gösterdikleri yakınlık ve ev sahipliği adına teşekkür ediyoruz. Hendek'ten eminiz ki hepimiz çok geçmiştik ama ilk defa Hendek'i bu kadar yakından tanıma fırsatı bulduk. Bize çok güzel ev sahipliği yaptınız ve gönlümüzün yarısını Hendek'te bırakmamıza sebep oldunuz" dedi. Kaplan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'ye federasyon bayrağı hediye etti.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, misafirlerine yaptığı konuşmada, "Değerli arkadaşlar Hendek'e iyi ki geldiniz. Biz Hendek olarak Türkiye'nin her yanında tanınmayı arzu ediyoruz. Hendek çok farklı bir yerdir. Hendek Türkiye'nin mozaiğidir" diye konuştu.

Başkan İnci, Hendek'in turizme yönelik çok yaylaları olduğunu, karavancılarımızın beğeneceklerini umduğunu belirterek, "İstanbul'un trafiğinden, betonlaşmanın verdiği stresten kurtulmak isteyen Hendek'e gelebilir. Hendek huzurun adresidir, huzur arayanların mekanıdır. Sizleri ilçemizde ağırlıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Sizler bizlerin kültür elçilerisiniz o nedenle sizlerin memnuniyeti büyük önem taşıyor. Programınıza mutlaka Hendek'i ekleyin ve burada kamp günleri oluşturun. Bizler elimizden gelen her türlü desteği veririz" dedi.

Karavancılar Pazar günü ilçeden ayrılırken yaz aylarında mutlaka Çiğdem Yaylası, Dikmen Yaylası, Çamlıca Gölü ve Kerem Ali Dağları'nı görmek için yeniden geleceklerini sözlerine eklediler.

KARAVANCILAR HENDEK'TE KONAKLADI
KARAVANCILAR HENDEK'TE KONAKLADI
KARAVANCILAR HENDEK'TE KONAKLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 18:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?