3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

112 ambulans şoförlerine eğitim

112 AMBULANS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

Sakarya'da görev yapan 112 ambulans şoförlerine ileri sürüş teknikleri ve çeşitli konuları kapsayan eğitim çalışması başlatıldı.

Sakarya genelinde 112 Acil Servis istasyonlarında görev yapan ambulans şoförleri için eğitim uygulaması başlatıldı. Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda yapılacak ve 2 gün sürecek eğitimlere 50'şerli gruplar halinde 200 şoför katılacak. Şoförlere ileri sürüş teknikleri ve çeşitli konuları kapsayan geniş kapsamlı bir eğitim verilecek.

Eğitim araçların daha dikkatli kullanılması, tedbirli araç kullanma, kavşaklarda geçişler, araç bakımları, ambulansın geçiş üstünlüğü gibi konuları kapsıyor. Yaşanan kazaların en aza indirilmesi, amacıyla başlatılan ileri sürüş teknikleri eğitimine katılan şoförler eğitimin çok yararlı olacağını ifade ederek bazı araç sürücülerini de uyarmayı ihmal etmediler. Ambulans şoförleri, “Biz vakaya giderken şoförlerin en büyük sıkıntısı yolda giden araçların ambulansa yol vermemesi. Sürücüler şunu göze alsınlar. Ambulansta belki o kişinin yakını var. Ona göre ambulans sirenini duyduğu zaman yol versinler. Cep telefonu ile konuşmasınlar. Telefonla konuşunca sireni duymuyor. Yol vermiyor çok yaşıyoruz. Bunları kasıtlı olarak yapan yol vermeyenler oluyor. Ambulansın arkasına takılıp, ambulans nasıl olsa geçiyor diyerekten, peşimizden seyredenler oluyor. Onlar da çok büyük risk. Ambulans frene bassa, arkadaki araç otomatik olarak çarpacak” dediler.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş'ta eğitimlerle ilgili bilgi verirken, “İlimizdeki tüm şoförleri guruplar halinde eğitime alıyoruz. İleri sürüş teknikleri, trafik kuralları, insanlara davranış modelleri ve iletişim, birbirlerini tanıma, bilgi ve becerileri tazeleme konuları eğitimlerin temel konusu. Biz kendilerini geliştirme eğitimi şeklinde 2 günlük bir eğitim veriyoruz. Bu eğitimler gruplar halinde yapılacak. İlimizdeki tüm şoförleri eğitmeyi amaçlıyoruz. Bizim 200 şoförümüz var, onları 50'şerlik gruplar halinde eğiteceğiz. İleri sürüş teknikleri eğitimi alan ve sertifika sahibi olan bizim 112 personelimiz var. Bunlar ATT ancak bu eğitimi almışlar. Yani ders verir konumdalar. Eğitimleri onlar verecek. Diğer eğitimlere gelince psikologlar ve ilgili şube müdürleri arkadaşlarımıza geniş kapsamlı bir eğitim verecekler” dedi.

112 AMBULANS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM
112 AMBULANS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM
112 AMBULANS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 10:48:00
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 18:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?