3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

113 hacı adayı dolandırıldı

HACI ADAYLARI DOLANDIRILDIKLARINI İDDİA ETTİ

Sakaryalı 113 hacı adayı, bir turizm firması tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde ifade veren mağdur hacı adaylarının ifadelerine göre, firmanın Türkiye genelinde bin üzerinde hacı adayını bu şekilde dolandırdığı iddia edildi. Firmanın Sakarya Koordinatörü V.G.'nin ise kendisinin de dolandırıldığını ifade ederek firmanın sahibine ulaşamadıklarını söylediği öğrenildi. Sakaryalı hacı adaylarının firmaya toplam 70 bin Euro civarında para verdikleri, bu rakamın Türkiye genelinde 1,5 milyon Euro (2 milyon 850 bin TL) civarında olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan tarafından uygulanan kontenjan nedeniyle Diyanet organizasyonu ile hacca gidemeyen birçok vatandaş bazı turizm firmaları aracılığıyla kasap yardımcılığı, şoför, berber, kuaför gibi meslek gurupları olarak paralarını ödeyip hacca gidiyorlar. Bu yıl Türkiye genelinde çalışan ve çeşitli illerde koordinatörleri bulunan İstanbul kökenli bir turizm firmasıyla en geç 11 Kasım'da kutsal topraklara gidilecek şekilde anlaşan 113 Sakaryalı hacı adayı önceki gece İstanbul'da acı gerçekle karşılaştı. Firma sahibini yerinde bulamayan hacı adayları, emniyet güçleri eşliğinde önce firmanın Fatih'teki ofisine sonra da Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde ifade veren hacı adaylarından çoğunun verdikleri para karşılığında hiçbir makbuz almadıkları ortaya çıktı. Bin ile 2 bin Euro arasında değişen hac ücretini sadece banka havalesi ile gönderen kişilerin elinde para ödediklerine dair belge var.

Dolandırıldıklarını iddia eden Burhan Demir, kendisi de dahil 4 kişinin parası olan 6 bin 300 Euro'yu firmanın Sakarya koordinatörü V.G.'ye elden teslim ettiğini belirterek, "Benim gibi birçok arkadaşımız parayı elden teslim ettik. V.G. de 1986 yılından beri bu işle uğraşıyor onunla daha önce de hacca gitmiştik. Vizelerimizi getirdiler bizde tanıdığımız güvendiğimiz birisi olduğu için hiç tereddüt etmeden paralarımızı verdik. O da topladığı paraları firmaya teslim ettiğini söylüyor ancak firmadakiler V.G.'den sadece 17 bin Euro aldıklarını söylüyor" dedi.

Firma tarafından kendilerine Kasım'ın 7'sinde yola çıkılacağının söylendiğini anlatan Demir, şöyle konuştu: "7'si olmadı Kasım'ın 8'i dendi. Sonra en geç 11 Kasım'da kara yoluyla gidilecek dendi. Ama bir türlü gidemedik. Firma sahibine de ulaşılamıyor. İçimizden dört arkadaşımız hacca bu şekilde gitti şu an yoldalar. Onların ödediği miktar ise adam başı 10 bin ile 15 bin Euro arasında değişiyor. Sadece Sakarya'dan değil Türkiye'nin birçok şehrinden insanlarda aynı durumda mağdur oldu. Hepimiz İstanbul'da suç duyurusunda bulunduk."

HACI ADAYLARI DOLANDIRILDIKLARINI İDDİA ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 11:45:01
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 01:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?