3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

12 öğrenci staj için Almanya'ya gitti

SAKARYALI ÖĞRENCİLER STAJ İÇİN ALMANYA'YA GİTTİ

AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı'nın (Ulusal Ajans) yürüttüğü “Hayat Boyu Öğrenme” programlarından Leonardo da Vinci kapsamında, Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Sapanca Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Geyve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 12 öğrenci staj yapmak üzere Almanya'ya gitti.

Öğretmenleri Ali Ceylan ve Coşkun Odabaş ile “Almanya'da Servo Hareket Kontrol Sistemleri Stajı” isimli proje çerçevesinde Almanya'nın Herne şehrine giden öğrenciler bir ay boyunca farklı işletmelerde staj yapacaklar. Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin hazırladığı mesleki stajın öğrenciler için bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade eden proje koordinatörü Cem Sertel, “Almanya'ya gitmeden önce 2 ay süreyle Almanca kursu gören gençlerimiz yabancı dillerini geliştirme imkanı buldular. Ayrıca gelecekte meslek hayatına atıldıklarında Almanya'da staj yapmış olmanın faydasını göreceklerinden eminiz” dedi.

Öğrencilerin yurt dışı tecrübesi kazanacağı proje ile mesleki gelişimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine de katkı sağlanacak. Kendi kültürlerini tanıtma ve farklı kültürleri tanıma fırsatı bulacak olan öğrencilerin alacakları sertifikayla Türkiye ya da yurt dışında istihdam edilmelerine imkan sağlanacak.

İki öğretmen ve 12 öğrencinin katılacağı proje kapsamındaki tüm harcamalar AB Leonardo Da Vinci programı tarafından karşılanacak.

SAKARYALI ÖĞRENCİLER STAJ İÇİN ALMANYA'YA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 18:14:05
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 18:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?