3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

12 yıl sonra son bulan baba hasreti

Eşi öldükten sonra 2 çocuğunu yetiştirme yurduna bırakan baba, 12 yıl sonra çocuklarını buldu. Hızırtepe Yetiştirme Yurdu’nda kalmakta olan Mithatpaşa Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki İlkay Özay, yıllardır görmediği babasının bulunması için yardım istedi.

Bunun üzerine yapılan araştırmada baba İbrahim Özay’ın Kırklareli’nde simitçilik yaptığı belirlendi. Kırklareli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla babaya haber verildi ve baba Adapazarı’na çağrıldı. Bu arada yurt yetkilileri yuvada kalırken üniversite sınavını kazanarak Antalya’da Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu’na devam eden İbrahim Özay’a (17) babasının bulunduğunu haber verilerek, Adapazarı’na gelmesi istendi.

3 yaşında iken yuvaya verilen İbrahim Özay haberi aldığı gibi Adapazarı’na gelmek üzere yola çıkarken, baba İbrahim Özay ise akşam saatlerinde Hızırtepe Erkek Yetiştirme Yurdu’na gelerek 12 yıldır görmediği en küçük oğlu İlkay Özay ile hasret giderdi. Bu buluşmadan kısa bir süre sonra ise Antalya’da okuyan büyük oğlu İbrahim Özay koşarak yurda geldi. 12 yıldır görmediği babasını karşısında görünce önce babasını kısa bir süre bakan genç, daha sonra babasını kucakladı. Bu kucaklaşmaya küçük kardeşi de katılınca baba ve iki kardeş dakikalarca gözyaşları içerisinde sevgi yumağı oluşturdu.

Baba İbrahim Özay, 5 çocuğu olduğunu söyleyerek, "Eşim kanserden ölünce 2 yaşında olan İlkay ile 3 yaşlarında olan İbrahim’i yuvaya vermek zorunda kaldık. O sıralarda da alkol alıyordum. İşim de yoktu. Başka yapacak bir şeyim de yoktu. Çaresizdim. Ama şimdi hata yaptığımı anladım. Çocuklarım bana ne kadar kızsalar haklılar. O yıllarda cahildik. İçki içiyorduk. Benim yaşadıklarımın başkalarının yaşamaması için eğitim şart" dedi.

Küçük kardeş İlkay Özay babasına kızgın olmadığını söyleyerek, "O günkü şartlar onu gerektiriyordu. Hangi baba çocuklarını bırakmak ister. Babama kızmıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 22:38:02
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 16:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?