3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

179 bin öğrenci ders başı yaptı

SAKARYA'DA 179 BİN ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPTI

Sakarya'da 2010-2011 eğitim öğretim döneminde 179 bin öğrenci ders başı yaptı.

Sakarya'da 2010-2011 eğitim öğretim yılı törenlerle başladı. Adapazarı ilçesinde Enka Okulları tarafından yaptırılan Berna Yılmaz İlköğretim okulu törenle eğitim ve öğretime açıldı.

Açılışa Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı vekili Fevzi Kılıç, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, kaymakamlar, daire müdürleri, muhtarlar ve veliler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Sakarya'da yeni eğitim öğretim döneminde 15 bin okul öncesi, 47 bin orta öğretim, 117 bin ilköğretim toplam 179 bin öğrencinin okula başladığını söyledi.

Berna Yılmaz İlköğretim Okulunun yapımında büyük emeği geçen Enka Spor Kulüpleri Vakfı üyesi Alpaslan Tansu ise kaliteli bir eğitimle, çok yönlü, başarılı gençler yetiştirerek, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu eğitime etkin bir şeklide katkıda bulunmanın en büyük amaçları olduğunu söyledi.

Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım ise hayırseverlere seslenerek, “Millet devlet el ele vererek okullaşmaya destek olunmalıdır. Hükümetimiz göreve geldiği günden bu yana iş adamlarına vergi vermeyin okul yaptırın demiştir. Bu zamana kadar böyle yüzlerce okul yapılmıştır” dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise öğrenci ve velilere seslendi. Büyük, “Öğrencilerimiz geleceğe dair hazırlıklı olmaları için, çağdaş, medeniyet seviyesine yükselmek için, çok çalışmanız gerekmektedir Buradan velilere de seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı okula yazdırmakla iş bitmiyor. Onları takip edin. Okullarına gidip öğretmenlerinden bilgi alın. Okul şartlarını iyileştirmek için gayret edin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Seviye Belirleme sınavında dereceye girenlere Vali Büyük tarafından çeşitli hediyeler verildi. Vali Büyük Berna Yılmaz İlköğretim okulunun yapımında büyük emeği geçen Enka Spor Kulüpleri Vakfı üyesi Alpaslan Tansu'ya plaket verdi. Berna Yılmaz İlköğretim okulu kesilen kurdele ile açıldı.

SAKARYA'DA 179 BİN ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPTI
SAKARYA'DA 179 BİN ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPTI
SAKARYA'DA 179 BİN ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 19:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?