7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

2 ilçe doğalgaza kavuşuyor

GEYVE VE PAMUKOVA DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 66 ilde doğalgaz dağıtım çalışmalarının devam ettiğini belirterek bunu 81 ile çıkaracaklarını söyledi.

Sakarya'nın Geyve ve Pamukova ilçelerinde bir özel şirket tarafından dağıtımı gerçekleştirilecek olan doğalgaz çalışmasının ilk kaynağını yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız önemli açıklamalar yaptı. Yapılan projenin oldukça önemli olduğunu söyleyen Yıldız, "Türkiye'nin idarecilikte 8 yıldan beri irade gösteren AK Parti hükümetinin icraatlarından bir tanesini daha görmüş olacağız. Beraberce bunu işletmiş olacağız. Bir çok alanda bir çok sektörde nüksettik, inşallah doğalgaz sektöründe de nüksettirmiş olacağız" dedi.

Türkiye'de artık sürdürülebilir bir siyasi istikrar oluştuğunu anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Bu istikrar o kadar önemli ki 2001 yılında dünyada global kriz oldu diye Türkiye'de kriz olmadı. 50 milyar dolar civarındaki parayı Türkiye boşuna kaybetmedi. O zamanlar kriz falan yoktu. Dünya günlük gülistanlık gözüküyordu. Ama 2008 yılında başlayan ve hâla bir kısım ülkelerde tesirini göstermeye devam eden dünyadaki global kriz oldu. Ama Türkiye bunu az hissetti. Ne için, siyasi istikrar olduğu için böyle oldu. Ankara'da her zaman güven duyabileceğiniz sayın başbakanımız olmak üzere bu ülkenin geleceğini düşünen çok arkadaşımız olduğu için ve Allah'a şükürler olsun ki bu güne kadar hiç mahcup olmadık. Ve artan bir şekilde Türkiye'nin istikrarına katkı koymaya devam ediyoruz. Bunlar son derece önemli Türkiye büyüyor, Türkiye gelişiyor"

Plan bütçe komisyonunda geçen dönem görev yaptığını hatırlatan Yıldız, şunları söyledi: "Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar Türkiye'nin 4 bir yanına yapılan yatırım 2003 yılında 4 milyar dolardı. Bakın 48 milyar dolar kaybetmişiz. Bu sırada çok daha vahim bir gelişme oldu. 4 milyar dolar yatırım yaptığımız 2003 yılında ödememiz gereken faiz 40 milyar dolardı. Buna can dayanır mı bir yatırımı ödüyorsunuz 10 katta onun faizini ödüyorsunuz. Bizim hiç seçme hakkımız yoktu kucağımızda biz bunu bulduk. Ama her türlü olumsuzluğa rağmen hiçbir şekilde enkaz edebiyatı yapmadık. Ve şu an geldiğimiz noktada bir yatırımı yapıyoruz. Ve bu yatırımlarda şu anda geldiğimiz noktada yaptığımızı yatırımları 5 katına çıkarttık. Faiz oranlarını düşürdük. 3 buçuk oldu, daha da düşecek şu an hala normal değil. Hâla bu alandaki borçlarımız devam ediyor. İnşallah borçlarımızı ödeyerek istikrarımızı devam ettireceğiz."

Türkiye'nin dünyada sayılı ülkeler arasında olduğunu da söyleyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kriz var ama buna rağmen büyüyoruz. Geçen yıl öyle hadiseler oldu ki elektrik de yüzde 15 tüketim ve üretim artışı oldu. Bu çok inanılmaz çünkü tüketiliyor ihtiyaç var ki kullanılıyor. O yüzden gerek Sakarya'da gerek diğer ilçe ve beldelerde olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanında doğalgazla ilgili kullanım arttı. Bu kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber devam edecek. Nasıl burada özel şirket geldi ben bu dağıtımı yapacağım dedi. Devlet bunu denetleyecek dedi, belediye ile hep beraber bu çalışmaya katkı koyacak, bundan istifade edecek"

Türkiye'nin 4 bir yanında doğalgaz kullanıldığını belirten Yıldız, şöyle konuştu: "Şu an 66 ilde doğalgazla alakalı dağıtım devam ediyor. Bu illerimizi inşallah 81 ile çıkaracağız. Önümüzdeki yılın sonuna kadar. Bütün illerimize doğalgaz dağıtımı ile alakalı BOTAŞ boru hatlarını döşeyecek. Özel sektörde bu tercihleri yaptıktan sonra inşallah halkımızın kullanımına sunmuş olacağız. 4500 kilometre civarında doğalgaz boru hattı var. Şu an 11 bin 500 kilometre civarında var ve 1989 ile 2002 yılı arasında toplam 13 senede sadece 9 ile oda her yönüyle değil doğalgaz vardı şu an geldik 67 tane ilimize doğalgaz ile ilgili hizmetlerin yürüme noktasına"

Yapılanların kolay olmadığını belirten Yıldız, şunları söyledi: "Bunlar kolay olmuyor siyasi istikrarın ışığı altında inşallah hep beraberce birlik altında sürdüreceğiz. Bizim şu ana kadar bir buçuk milyar dolar civarında yatırım yaptık. Bu yatırımlarımız devam edecek. Bir refahı eğitimde, sağlıkta, siyasette bir çok kurumda hissedebiliyor olmamız lazım. Çünkü Türkiye bu 8 yılda 235 milyar dolarlık gayrisafi milli hasıladan şu an 750 milyar dolar civarına geldi. Yani 3 katına çıktı. Türkiye'nin büyümesine karşılık verecek her sektörde mutlaka farkımızın olması lazım. Mutlaka bir şeyin değişmesi lazım, vatandaşımızın kendilerini daha rahat hissedecekleri bir yatırım mutlaka yapılması lazım. Geyve'de Pamukova'da ve Akmercan şirketinin dağıtımına devam edeceği bütün ilçelerde inşallah bu hizmetlerin evlerimize sanayimize ulaşmış olmasını yine hep birlikte kutlayacağız. Özel sektör yatırımları ile beraber artık Türkiye'nin gelişmesine katkı koyan taş üstüne taş koyan her şirketimize yardımcı

olacağız. Destekçisi olacağız hep beraber bu büyümeyi karşılayacağız hep beraber gerçekleştireceğiz ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Yıldız, Geyve ilçesinin ardından önümüzdeki hafta belediye meclis üyesi seçimlerinin gerçekleşeceği Alifuatpaşa'ya uğradıktan sonra Pamukova İlçesine giderek buradaki doğalgaz çalışmalarının açılışını gerçekleştirdi.

GEYVE VE PAMUKOVA DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
GEYVE VE PAMUKOVA DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
GEYVE VE PAMUKOVA DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
GEYVE VE PAMUKOVA DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 18:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?