3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

20 ayrı noktada yangın!

AKYAZI'DA ANIZ YANGINLARI

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde gün boyunca 20 ayrı noktada çıkan anız yangınları korkuya neden oldu. Şiddetli lodos ile yayılan yangınlar sonucu bir ahır ve samanlık tamamen yanarken, 2 kişi dumandan zehirlendi.

Akyazı ilçesinde vatandaşlarca bilinçsizce yakılan anız yangınları, şiddetli lodos nedeniyle yayılınca korkulu anlar yaşandı. Şiddetli lodosun ardından ardı arkasına çıkan yangınları söndürebilmek için itfaiye ekipleri yoğun mesai harcadı. Yangınlara müdahalede ekipler yetersiz kalınca Sakarya'dan 3 araç takviye geldi.

Pazarkoy'de Yaşar Meral'a ait ahır ve samanlıktaki yangın, rüzgarın da etkisiyle çevredeki evlere sıçradı. İtfaiyenin müdahalesiyle evler yanmaktan kurtarılırken, samanlık ve ahır kullanılamaz hale geldi. Ahırda inekleri sağarken samanlığın yandığını fark eden yaşlı kadın, kendini hemen dışarı attı. Komşuların yardımlarıyla iki büyükbaş inek telef olmaktan kurtarıldı. Yangın güçlükle söndürüldü. Dumandan zehirlenme tehlikesi geçiren bir yaşlı kadın ile bir çocuğa, 112 sağlık görevlileri tarafından olay yerinde müdahale edildi.

Yetkililer, rüzgarlı havalarda ateş yakılmaması ve soba kullanılan evlerde kömür zehirlenmeleirne dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

AKYAZI'DA ANIZ YANGINLARI
AKYAZI'DA ANIZ YANGINLARI
AKYAZI'DA ANIZ YANGINLARI
AKYAZI'DA ANIZ YANGINLARI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 19:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?