8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAKARYA

25 yıllık asma köprüde kabus

ASMA KÖPRÜ TEHLİKE ALTINDA

Sakarya Nehrinde su seviyesinin yükselmesi ile birlikte Dereköy asma köprüsünde vatandaşlar ve araçlar güçlükle geçiyor.

Karların erimesiyle Sakarya Nehri'ndeki su seviyesini yükseltti. Geyve'nin Dereköy'e ulaşımını sağlayan 25 yıllık asma köprü, suların yükselmesiyle köylüleri korkutmaya başladı. Köylüler, köprüden geçerken Sırat Köprüsü'nden geçiyor gibi korku yaşadıklarını ifade ediyor.

Dereköy'deki asma köprüyü nehir suları tehdit ediyor. Nehrin yükselmesiyle su seviyesi köprünün üstüne çıktı. Köprüyle ulaşımı sağlayan Dereköy sakinleri endişe içinde. Her an sular altında kalacakları korkusunu yaşadıklarını ifade eden Dereköy sakinleri her sferinde beton bir köprü yapılmasını isterken, sularının yükselmesiyle tahta köprüden geçerken büyük tehlike ve korku yaşanıyor.

Dereköy Muhtarı Mehmet Tufan, köylerine en yakın köprünün 4 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, mesafenin 5 kilometre olmaması sebebiyle köylerine köprü yapılmadığını söyledi. 21 yıldır köprü yapılması için uğraştıklarını ifade eden Tufan "Yeni köprüyü 1 kilometre mesafe yüzünden yaptıramıyoruz. Bu köprüyü kullanmazsak çok vakit kayboluyor. 4 kilometre az bir uzunluk değil. Okula giden çocuklar, aracı olmayan insanlar bu kadar yolu nasıl yürür. Can güvenliğimiz tehlikede olmasına rağmen 25 sene önce kendi yaptığımız bu köprüyü kullanmak zorundayız. Yağışlarla birlikte su seviyesi giderek yükseldi. Bu köprüden geçmek bize Sırat Köprüsü korkusu yaşatıyor " şeklinde konuştu.

ASMA KÖPRÜ TEHLİKE ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 18:11:00
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 18:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?