7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

30 yıl ehliyetsiz araç kullanmış

SAKARYA'DA İLGİNÇ OLAY

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, otuz yıldır ehliyetsiz araç kullanan 60 yaşındaki Muzaffer Avcı, trafik kazası yapınca yakalandı.

Muzaffer Avcı idaresindeki 54 KF 425 plakalı kamyonet Ada Caddesi İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir aracın kendisini sıkıştırması sonucu yol kenarında bulunan iki araca çarptı. Kaza sonucu olay yerine gelen trafik polisleri sürücü Muzaffer Avcı'ya ehliyet sordu. Avcı, ehliyetinin olmadığını ve 30 yıldır ehliyetsiz araç kullandığını söyledi. Yapılan incelemede aracın hacizli ve yakalamalı olduğu, trafik sigortası ve muayenesinin de olmadığı ortaya çıktı. Kamyonet trafikten men edilirken ehliyetsiz sürücü Avcı adliyeye sevk edildi.

Kendini bildi bileli araba kullandığını ifade eden Muzaffer Avcı, şöyle konuştu: "Ben 60 yaşındayım. Bildim bileli araç kullanıyorum. 30-40 yıl önce ehliyet sınavına girdim ama kazanamadım. O günden beri ehliyetsiz bir şekilde kullanıyorum. Bugüne kadar kimse bana ehliyet sormadı. O gün köyden aracın frenlerini kontrol ettirmek için ilçeye indim. Birden önüme araç çıktı. Kaçacak bir yer yoktu. Mecburen çarptım. Benim suçum yok ama ehliyetim olmadığı için suçlu ben oldum."

Gençlere ehliyetsiz araba kullanmamalarını tavsiye eden Avcı, kedisinin de bir daha kullanmayacağını söyledi.

SAKARYA'DA İLGİNÇ OLAY
SAKARYA'DA İLGİNÇ OLAY
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 15:27:05
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 09:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?